És motiu d’aquesta comunicació la recent Sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea de data 14 de setembre de 2016 arran d’una petició de decisió prejudicial plantejada pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid arran de les indemnitzacions corresponents als contractes d’interins i els temporals i les diferències d’indemnització amb els contractes fixes i la possible discriminació de drets d’uns respecte als altres.

El Tribunal s’ha pronunciat de manera que la normativa espanyola discrimina entre tipus contractuals i estableix que les indemnitzacions corresponents als contractes d’interins i els temporals s’ha d’equiparar a les corresponents als acomiadaments objectius, és a dir, a 20 dies.

Respecte a la Sentència cal fer les següents consideracions sobre els seus efectes pràctics:
– Els tribunals poden, en virtut d’aquesta Sentència, reconèixer l’abonament d’una indemnització de 20 dies de salari per any de servei, davant l’extinció de qualsevol contracte temporal.
– Aquesta mesura s’aplica a tots els contractes temporals que s’han subscrit i estan vigents, o que es creen en el futur.
Pot afectar a tots els contractes temporals que s’han extingit amb anterioritat a la pròpia data de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (14/09/2016), amb l’únic límit que no hagi transcorregut el termini d’un any des que va tenir lloc aquesta extinció.
– Aquesta situació conduirà a una modificació legislativa urgent.

Per tant, fins que no hi hagi una modificació de normativa, establim criteri com a despatx d’actuar de la següent manera:
– Els contractes que finalitzin a partir del 14/09/2016 s’han indemnitzar d’acord a la normativa actual.
Cal preveure que si el treballador reclama se li pot reconèixer pel jutge els 20 dies, aplicant la Jurisprudència del TJUE.
– Respecte als contractes nous, es seguirà aplicant la normativa vigent però cal informar que, amb moltes possibilitats, s’hauran d’indemnitzar per decisió judicial o canvi normatiu a 20 dies.
– Finalment, cap la possibilitat que els contractes ja extingits i no prescrita l’acció de reclamació se’n reclamin les diferències. Cal advertir, per tant, del risc de reclamacions per aplicació de la resolució judicial del TJUE.

Per a qualsevol dubte i/o aclariment l’equip jurídic – laboral de Lladó Grup Consultor quedem a la seva disposició.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.