Les modificacions en la Llei General Tributària obliguen a modificar la regularització de l’Impost de Societats, sobre la comprovació dels diferents incentius fiscals.

Així, es modifiquen els terminis específics de comprovació de crèdits fiscals per als períodes impositius iniciats a partir de l’1-1-2015, ja siguin bases imposables negatives (quan s’obtenen pèrdues com a resultat de l’exercici), deduccions per doble imposició o deduccions per inversió.

A partir d’aquesta data, el dret de l’Administració Tributària per a l’inici del procediment de comprovació d’aquets incentius fiscal prescriu als 10 anys a partir des de l’endemà que finalitzi el termini establert per presentar la declaració o autoliquidació corresponent al període impositiu en què es genera el dret a la seva compensació o aplicació. Passat aquest termini el contribuent està obligat a acreditar aquests incentius que pretengui aplicar, mitjançant l’exhibició de la liquidació o autoliquidació, la comptabilitat i l’acreditació del dipòsit de comptes anuals en el Registre Mercantil en el seu termini corresponent.

Com veiem, no es respecta el termini de quatre anys que és el general quan es tracti d’aplicar bases imposables negatives compensades o deduccions aplicades, com als pendents de compensació o aplicació.

02_josep_cid_cat

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.