OBLIGACIÓ D’INFORMAR DEL “TITULAR REAL” DE LA SEVA SOCIETAT

En la presentació dels comptes anuals de l’exercici 2017 de la seva societat, que es presentaran generalment en el mes de juliol de 2018, haurà d’indicar obligatòriament el “titular real”.

Aquest any el model de comptes presenta una novetat important, ja que haurà de complimentar el formulari “Declaració d’identificació del titular real” i indicar qui és el “titular real” de la seva societat. Però com es fa:

  • Ha d’identificar la persona o persones físiques que tinguin el control directe o indirecte, en un percentatge superior al 25% del capital o dels drets de vot. S’ha de reflectir qui té el control o capacitat de decisió dintre de la seva empresa.
  • Si a la seva societat no existeix cap persona física amb aquest percentatge, indiqui el nom de l’administrador, i si aquest càrrec l’ocupa una altra societat, indiqui la persona nomenada per exercir les funcions de l’administrador.
  • Si la seva societat té com a soci a altres societats i alguna d’elles tenen més del 25% indiqui la denominació d’aquesta.
  • Aquesta obligació existeix des del 2010, introduïda per la normativa del blanqueig de capitals, però només s’aplicava quan la societat atorgava alguna escriptura pública.
  • Una vegada presentat aquest formulari amb els comptes de 2017, ja no haurà de tornar a presentar-ho, llevat que canviï la titularitat real de la seva societat. El nostre despatx s’ocupa de complimentar aquest formulari pels nostres clients.

A Lladó Grup Consultor comptem amb especialistes en l’àrea fiscal que li assessoraran en temes sobre l’Impost de Societats.

T’esperem a Lladó Grup Consultor

C/ Sant Domènec, 39-41

08911 – Badalona  consultor@lladogrup.com

www.lladogrup.com/arees-practica/area-fiscal/

Josep Cid Dacosta

Soci-Economista