MESURES RESTRICTIVES COVID-19 A CATALUNYA, A PARTIR DEL 26 D’ABRIL.

La novetat principal d’aquest paquet de restricccions que s’aplicarà a partir de dilluns 26 d’abril, és que ja és permetrà la mobilitat per tot el país. Es podrà anar d’un lloc a l’altre amb qualsevol persona, i no només amb la bombolla de convivència. 

Tot i així, tant la comunitat mèdica com el Govern demanen prudència i mantenir les mesures de protecció.

Què es podrà fer a partir de dilluns 15 de març?

  • El toc de queda continua sent de 22h de la nit a 6h del matí.
  • L’horari de la restauració fins a les 17h de la tarda.

Mobilitat

Desapareix el confinament comarcal i la mobilitat està permesa a tot el país amb qualsevol persona, no només els convivents. Això sí, es manté el tancament perimetral de Catalunya.

Restauració i Comerç

Els bars i restaurants de centres comercials poden reobrir després de mig any tancats. Ho han de fer amb les mateixes condicions que la resta: de dos quarts de vuit del matí a les cinc de la tarda i aforaments del 30% en interiors.

Els grans comerços també poden obrir tot l’espai destinat a la venda. Fins ara estava limitat a 800 metres quadrats.

Educació

Els alumnes de batxillerat i cicles formatius tornen a fer totes les classes a l’institut. Des de feia mig any seguien un model híbrid, amb un 30% de les classes des de casa.

Esport i activitats lúdiques

S’amplia fins a un 50% l’aforament en equipaments esportius, com gimnasos.

També hi podrà haver un 50% de públic en competicions esportives autoritzades en interiors. Tant a l’aire lliure com a l’interior no hi podrà haver més de 1.000 persones de públic; 500 si no hi ha ventilació reforçada.

També reobren amb un 30% de l’aforament els espais infantils lúdics, com els xiquiparcs.

Cultura

Els espais culturals podran tornar a programar actes fora de la programació habitual, com gales o entregues de premis. També es permeten les activitats de cultura popular sempre que siguin estàtiques.

Cinemes, Teatres, Auditoris, Circ i Sales de Concert, poden obrir amb el 50% de l’aforamentn i màxim 1.000 persones.

Museus, biblioteques i sales de exposicions, el 50% d’aforament i es poden reprendre actes culturals en bibliooteques, museus i arxius.

Actes religiosos

S’amplia fins al 50% l’aforament en espais religiosos, amb un màxim de 1.000 persones, 500 si no hi ha ventilació reforçada.

Restaurants i bars mantenen l’horari d’esmorzar i dinar

Bars i restaurants mantindran les dues franges horàries d’obertura, en concret, podran obrir entre les 7.30 i les 17h h i entre les 19h i les 22h.

Els comensals han de portar la mascareta en tot moment, i només se la poden treure en el moment de beure o menjar. I amb un màxim d’aforament del 30%.

Per als sopars, només es pot oferir servei de recollida al local, entre les 19h i les 22h, i a domicili, fins a les 23 h.

Terrasses, sense límit d’aforament, màxim les 4 persones per taula (excepte grup de bombolla). I amb 2 metres de separació entre taules.

Toc de queda i trobades socials

El tancament de la restauració a les cinc de la tarda, el toc de queda de deu de la nit a sis del matí i la limitació de les trobades socials a sis persones. Això sí, ja podran ser de bombolles de convivència diferents.