Vam marxar de vacances amb una allau de canvis normatius de certa entitat durant el mes de juliol i que, després del període de vacances, seran de plena aplicació en el nou curs judicial que s’inicia l’1 de setembre. Com si tornéssim a l’escola que ens agradava estrenar els llapis i les llibretes i estàvem nerviosos per retrobar-nos amb els companys, amb l’inici de l’any judicial, doncs, estrenarem un elenc de canvis normatius de certa rellevància en el món empresarial i civil.

Així cal esmentar la reforma de la Llei de la Jurisdicció Voluntària que atorga noves competències als secretaris judicials, notaris i registradors, assumint competències que eren úniques dels jutges, com a manera de facilitar l’accés a la Justícia i agilitzar-la. En aquest mateix sentit estan en tràmit reformes en les principals lleis processals: La Llei d’enjudiciament civil i penal que es troben en tràmit parlamentari.
La reforma penal, pel que fa a la responsabilitat de les empreses, és una altra novetat a destacar i a la que caldrà dedicar un bon episodi ja que implica una modificació legal de gran transcendència en poder fer responsable penalment a les empreses de les accions i / o omissions de les seves persones físiques, i les mesures i protocols d’actuació que han de complir les empreses per evitar aquesta responsabilitat.
S’ha aprovat també la modificació de la Llei de segona oportunitat, reformant la Llei Concursal. En aquest sentit ja s’han anat introduint en els últims temps diferents mesures legislatives per tal de facilitar que, les empreses i persones físiques que hagin passat per un procés de crisi empresarial, puguin tornar a reiniciar una activitat econòmica dotant-los d’una segona oportunitat i facilitant una certa reintegració al món econòmic, tot això previ compliment d’una sèrie de requisits.
A Catalunya s’han aprovat la Llei de Mesures Urgents per a l’habitatge, la incorporació de la propietat temporal i compartit al codi civil català i la voluntarietat, així com la modificació del llibre 5è del Codi Civil català en referència als drets reals, es tracta de diferents mesures per a l’accés i regulació a l’habitatge, així com el sobreendeutament de les famílies.
Deixem aquí anunciades algunes novetats legislatives que anirem tractant una a una en les diferents i posteriors Newsletter per donar la informació adequada a tots els nostres lectors.

Bon inici de curs.

07_joan_llado_chimenis_cat

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.