En els últims anys hi ha hagut una revolució en el món de les finances. Aquesta revolució es dóna a conèixer amb el nom de “Fintech”, startups tecnològiques que en comptes d’oferir una gran varietat de serveis, com un banc tradicional tendeix a fer, s’especialitza en un únic servei. Aquest servei és optimitzat, millorant la tecnologia utilitzada tradicionalment, per tal de incrementar la satisfacció de l’usuari mitjançant l’adaptabilitat i l’eficiència.

Així, les fintech (Finance+Technology) són eines flexibles, que a través de les seves plataformes digitals poden llençar un producte de forma molt àgil. D’altra banda, l’aplicació de qualsevol canvi substancial per a una entitat financera, suposa un període d’adaptació massa llarg, degut a la seva mida i estructura. Conseqüentment, aquestes noves empreses han forçat a la banca a incrementar la seva digitalització i innovació per tal de no perdre quota de mercat davant la nova amenaça tecnològica.

Un exemple el podem veure a Dinamarca, on el banc més gran del país, Danske Bank, va aconseguir recuperar-se de manera extraordinària d’una crisi, gràcies a l’adopció d’aquestes noves tecnologies mitjançant l’adquisició i el partnership amb Fintechs. Les Fintechs van aportar una tecnologia i “know-how” determinant per ajudar a incrementar el “User eXperience” dels actuals i potencials clients del banc. El gran exemple és la implementació de MobilePay a Dinamarca per part de Danske Bank. Una aplicació totalment segura que permet als clients pagar mitjançant els seus telèfons mòbils a qualsevol establiment. Els comptes bancaris estan associats als números de telèfon dels smartphones.

El creixement fintech ha aportat un gran increment de mercat per a totes les empreses, però sense cap dubte el gran beneficiat en són els usuaris. Els usuaris es beneficiaran d’un servei més eficient i adaptat. No només això, sinó que aquestes startups han aconseguit arribar a sectors de la població que no podien accedir als serveis de la banca tradicional, reduint els costs en una majoria de casos.

A Espai 114 estem al dia d’aquests canvis en el món financer. Ens sentim orgullosos de col·laborar amb plataformes de Crowdlending i Crowdfunding.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.