El President del Govern Espanyol va fer fa poc una visita al Principat d’Andorra, signant un Conveni per evitar la doble imposició tributària, i va obrir una via per a l’intercanvi automàtic de dades tributaries. També s’ha aprofitat per a establir les bases d’altres acords empresarials.

És sabut que Andorra és un país refugi per tenir-hi comptes opacs de diners no declarats, i possiblement en certs casos no s’han regularitzat ni en l’amnistia ni amb la declaració de béns situats a l’estranger. Bastants contribuents han fet cap a Andorra, per la seva proximitat i després que els bancs suïssos els convidessin a marxar de la seva entitat, quedant molts pocs llocs al món on es pugui ocultar el diner negre.

Ja el 2010 Espanya i Andorra van signar un Acord d’Intercanvi d’Informació Tributària, mitjançant el qual Andorra va deixar de ser considerat un paradís fiscal per a la Hisenda Espanyola.

Fins ara, Andorra només proporcionava informació si la reclamava un jutge i no sempre ho feia. A més es pretén possibilitar la cooperació en matèria de recaptació i embargament de deutes, i també comptar amb la clàusula de nació més afavorida.

És evident que hi ha un canvi a Andorra respecte a compartir la informació que té de residents a Espanya, i està modernitzant la seva economia i el seu sistema tributari.

Potser aquest any encara no hi hagi intercanvi d’informació fiscal automàtica entre els dos països, però serà aviat, i cal adonar-se que tenir diners opacs s’està convertint en una cosa molt complicada. Els qui no s’han acollit a l’amnistia fiscal, en no prescriure la tributació, estan corrent un risc significatiu referent al possible cost fiscal si se sap la informació i una possible causa de delicte fiscal.

Qui no hagi regularitzat la seva situació fiscal, es convenient que s’informi.

02_josep_cid_cat

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.