COM FER LA RENDA 2017

A partir del 4 d’abril tots els contribuents podran presentar la seva declaració de l’Impost sobre la Renda (IRPF) pels rendiments obtinguts en el 2017. Des de mitjans del mes de març s’han pogut consultar les dades fiscals en RENDA WEB, i en la nova aplicació per dispositius mòbils (app), així com l’obtenció de l’esborrany de la declaració a través del Servei RENDA WEB (no es faran enviaments de declaracions amb els càlculs-esborranys).

El final de la Campanya serà el 2 de Juliol, tot i que acabarà el 27 de juny per a les declaracions que resultin a ingressar, i vulguin domiciliar el pagament en un compte bancari.

Hisenda enviarà una carta a col·lectius concrets amb les seves dades fiscals, amb el número de referència i amb la informació dels serveis d’assistència. Com a novetat d’aquest any tenim el Pla “Le Llamamos”, al qual poden accedir-hi els destinataris de les cartes, i qualsevol altre contribuent amb perfil d’assistència telefònica. Si vostè ho sol·licita, Hisenda el trucarà entre les 9 i les 20:30, sent convenient tenir a mà la informació necessària per poder fer la declaració en el moment en el moment en que la truquin.

Número de referència.- Continua el mecanisme d’obtenció del número de referència per accedir a l’esborrany i a les dades fiscals, mitjançant la seu electrònica de l’Agència Tributària, havent de consignar el NIF, l’import de la casella 450 de la declaració d’IRPF de l’exercici anterior, i és nou per aquest exercici, la data de caducitat del DNI (abans es rebia un SMS).

Declaració a través de l’app d’Hisenda.-  Per primer cop, i des de un dispositiu mòbil o tauleta, descarregant l’aplicació gratuïtament de la pàgina web de l’Agència Tributària, es podrà generar i presentar la declaració de Renda 2017 tenint el número de referència i a més, es podran fer determinats tràmits.

Formes de presentació de la declaració.  

  1. Mitjançant la confirmació de l’esborrany de la declaració.
  2. Per Internet mitjançant un sistema d’identificació, autenticació i signatura electrònica, utilitzant un certificat electrònic reconegut.
  3. Mitjançant paper imprès generat exclusivament mitjançant la utilització del servei d’impressió de l’Agència Tributària a la seva Seu Electrònica.
  4. A les oficines d’Hisenda, de les CCAA i de les CCAA que hagin subscrit un conveni de col·laboració amb Hisenda.

Fraccionament del pagament.- És possible fraccionar l’import a ingressar sense interès ni recàrrecs, en dues parts:

  • El 40% restant fins el 5/11/2018.
  • Ingressar el 60% en el moment de presentar la declaració.

Impost sobre el Patrimoni.- Els qui estan obligats a fer aquesta declaració, el termini és el mateix que la Renda, o sigui, des del dia 4 d’abril fins el 2 de juliol de 2018 i l’única forma de presentació és a mitjançant Internet.

A Lladó Grup comptem amb especialistes en l’àrea fiscal que li assessoraran en la seva declaració de Renda.

Li esperem a

c/ Sant Domènec, 39-41

08911 Badalona – consultor@lladogrup.com

www.lladogrup.com/arees-practica/area-fiscal/

Josep Cid Dacosta

Soci-Economista