Em compro un cotxe o faig un rènting?

La compra d’un cotxe és una de les despeses més habituals aquesta època de l’any per a una família i, on, es realitza un desemborsament important.

El retorn, paulatinament, a una economia més estabilitzada i els diferents incentius en forma d’ajudes de l’Estat han fet créixer darrerament la venda de cotxes però a ningú se li escapa que un vehicle té una depreciació molt ràpida.

Perquè ens fem una idea: quan un cotxe surt del concessionari perd un 20% del seu valor si el volguéssim revendre.

Al nostre país hi hagut una vella costum, fins ara, de comprar un cotxe de primera o segona mà però comprar-lo, al cap i a la fi.

Ara, però, les tornes han canviat amb l’expansió de fórmules d’adquisició de vehicles com el rènting o el Leasing i, fins i tot, noves modalitats de mobilitat com el car sharing.

El rènting i el leasing són dos tipus d’arrendaments que es donen en béns que es devaluen ràpidament, tecnològicament parlant.

La diferència principal entre el rènting i el leasing és que el rènting pot ser utilitzat com a recurs per a particulars i no solament per empreses o autònoms. L’altra diferència important entre tots dos models és que el rènting no permet la possibilitat d’adquisició a la finalització del contracte, és a dir, el titular no podrà arribar a ser propietari del ben com sí succeeix en el leasing.

A Espanya les matriculacions de rènting han suposat un 34,6% de totes les matriculacions aquest passat 2016. I una altra dada rellevant: les matriculacions de rènting fetes per particulars i autònoms han crescut un 65% respecte el passat exercici. Tot i que les pimes continuen sent el motor d’aquesta modalitat.

Però… quins són els avantatges d’un rènting o leasing respecte a la compra d’un cotxe?

Rènting (Lease pla Go)*: contracte de 60 mesos (5 anys), amb un ús de 15.000 km a l’any. S’inclou assistència 24 hores, manteniment, revisions, gestió i pagament d’impostos, canvi de pneumàtics, ITV. 226 euros + IVA (273,66 euros) / TOTAL: 16.419,60 EUROS

Compra (Volskwagen): 16.170 euros al comptat. 1.648,56 euros de segur anual (Fenix Directe) amb conductor amb 5 anys, cotxe nou, ciutat/ TOTAL: 24.412,8 EUROS

Per a l’estudi s’ha utilitzat un Volkswagen Polo Edition 1.4 Tdi 75cv Bm. La diferència entre el que pagaríem és de gairebé 1.600 euros a l’any. Les diferències fonamentals és que, d’una banda, seria de la nostra propietat, per la qual cosa podríem amortitzar-ho en més anys i ho faria més barat, i per un altre, que podríem accedir a un nou si no podem permetre’ns comprar un altre de zero. En el cas de finançar la compra del cotxe, suposaria un encariment extra d’uns 2.000 euros en total.

*Estudi realitzat per: Libre Mercado.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *