5 consells si vol canviar la seva hipoteca de banc

Amb la tornada de les vacances i l’inici d’un nou curs moltes famílies planifiquen econòmicament com serà el seu any, quina serà la seva política d’estalvi i, especialment, com millorar el seu poder adquisitiu per afavorir al màxim possible el seu projecte de vida. En aquest cas, són molts els hipotecats que no se senten ben tractats per la seva actual entitat bancària. Alguns enfadats per les comissions que els cobren, d’altres veuen que van firmar una mala hipoteca a un interès molt alt….I, llavors, es plantegen canviar de banc.

Ara bé, la subrogació de la hipoteca no és una operació senzilla. Des de Lladó Grup Consultor, a les seves oficines de l’Espai 114, l’assessorem i l’acompanyem en totes les seves necessitats bancàries. A continuació, li presentem uns consells ben senzills per tenir en compte de cara aquesta operació:

  1. Té dret de canviar de banc quan vostè vulgui: no té cap necessitat de tenir un consentiment de la seva entitat bancària ni que el contracte especifiqui la possibilitat d’amortització anticipada per poder acceptar una millor oferta en una altra entitat. Tot i així, ha de tenir en compte que en aquest tipus d’operacions demanen una permanència mínima de 3 anys d’haver pagat la hipoteca en la seva actual entitat bancària.
  2. Ha de tenir en compte que la subrogació hipotecària no és de franc, té un cost. Haurà de pagar la cancel·lació de l’anterior hipoteca i l’obertura d’una de nova: tornar a taxar casa seva, pagar impostos, anar al notari, al registrador, etc. Tota l’operació pot oscil·lar un 1% del que té pendent d’eixugar en la seva actual hipoteca. Li aconsellem que faci molt bé els números abans de fer el canvi: ha de calcular també quina quota haurà de pagar a partir d’ara i durant quants mesos trigarà a amortitzar l’operació.
  3. La comissió per subrogació està limitada per llei. Si vostè va firmar la seva hipoteca més tard del 9 de desembre del 2007 el seu anterior banc no li pot cobrar més del 0,5% per aquest concepte. Si fa més de 5 anys que està pagant una hipoteca en el mateix banc no li poden cobrar més del 0,25% quan s’emporti la hipoteca en una altra entitat.
  4. El seu banc podria intentar retenir-lo en cas de comunicar-li la subrogació. En aquest cas estudiï amb deteniment si realment li estan igualant o superant l’oferta o hi ha gat amagat.
  5. Ara pot trobar bones oportunitats d’hipoteques de subrogació. Demani informació i l’assessorarem sense que vostè hagi d’assumir cap risc i l’operació acabi sent un èxit per la seva butxaca.
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.