Recentment s’ha modificat la tributació, de forma extraordinària i amb efectes des de l’1 de gener de 2013, per a aquells casos de contribuents titulars de deute subordinat o participacions preferents, d’aquells contractes que hagin estat declarats nuls mitjançant sentència judicial, i encara que es tracti d’exercicis prescrits.

L’embolic que s’ha generat amb aquests títols ha estat extraordinari, ja que ha afectat a un gran nombre d’inversors, i per tant es posa a disposició d’aquestes persones un procediment també extraordinari.

El procés d’aquests títols és que els contribuents hauran anat declarant totes les operacions de rendes positives o negatives originades pel bescanvi en obligacions o accions, qualificant les rendes segons l’operació feta.

En declarar-se judicialment la nul·litat dels seus contractes aquests queden sense efecte, restituint-se mútuament les parts les seves prestacions. També s’ha de desfer la tributació mitjançant la presentació de les corresponents sol·licituds de rectificació de les seves autoliquidacions, i si s’escau, de la devolució d’ingressos indeguts.

I com dèiem, de forma excepcional s’estableix que aquesta devolució podrà sol·licitar-se encara que es tracti d’exercicis prescrits, i per possibilitar la seva aplicació el contribuent presentarà el formulari que a aquests efectes estarà disponible a la seu electrònica de la AEAT.

Àrea Econòmica i Tributària 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.