Fes que els teus diners treballin per a tu!

Treballem per guanyar diners. Dediquem 40 hores a la setmana per obtenir un salari, amb el qual fem front a les despeses. Normalment en podem estalviar una part, fins que ens surt un imprevist i ens gastem els estalvis; i així tornem a començar.

Però, què succeiria si invertíssim aquests estalvis en un negoci, accions, un pis, un fons d’inversió o altres actius? El que estaríem fent seria posar a treballar els nostres diners, i aquests no tenen jornada laboral: treballen 24 hores al dia, els set dies de la setmana, només per tu.

Aquesta manera de generar diners sense dedicar-hi un esforç constant o directe s’anomena generar Ingressos Passius (“Passive Income”). Així, amb aquests diners que estalviem, obtenim per herència, guanyem a la loteria, … ; podem crear un flux d’ingressos que ens permetrà obtenir capital constant sense dedicar-hi cap esforç. Aquestes rendes contínues s’anomenen rendes residuals, i es defineixen com les rendes que continuen arribant un cop el treball humà ja s’ha complert. A Espai 114 som experts en la gestió d’inversions en diferents tipus d’actius que es basen en aquestes rendes residuals.

Un clar exemple de “Passive Income” és la inversió en un negoci. L’inversor destina un capital determinat en un negoci per fer-lo créixer, i quan ja funciona regularment i és rendible, contracta un gerent. Així el negoci funciona per si sol, i l’inversor rep una renda contínua dedicant-hi un esforç mínim. A Espai114 ens arriben propostes en aquest sentit, necessitades d’un rol inversor capitalista.

Un altre ingrés passiu típic sol ser la inversió immobiliària. Es pot donar en diverses modalitats. Una força utilitzada és en la qual l’inversor compra un immoble, i el lloga per tal d’obtenir aquesta renda contínua amb un esforç mínim. També fa treballar els seus diners aquell propietari d’un immoble que el lloga a Airbnb quan no l’utilitza, treien rendiment d’un actiu que en cas contrari no seria d’ús propi durant un període de temps.

Una altra opció seria invertir en un REIT (Real Estate Investment Trust). Aquestes empreses funcionen com si fossin un fons d’inversió, en el qual hi diposites un capital, i retornen un rendiment per l’activitat immobiliària que realitzen. Generalment l’obtenció de rendes és fruit dels arrendaments o l’especulació dels actius.

També, durant aquests últims anys, gràcies a la revolució tecnològica d’internet, han proliferat noves maneres de fer treballar els teus diners amb poc esforç. Una d’aquestes és el Peer to Peer Lending, en la qual inversors de diferents llocs financen projectes arreu del món a canvi d’un retorn fixe. Pots obtenir rendibilitats properes al 7% amb cap esforç, amb un risc prou contingut. A Espai114 coneixem més d’un Marketplace que et sorprendria.

Un altre gran actiu amb el que treballem amb freqüència a Espai 114 són els fons d’inversió. Aquest actiu funciona de la següent manera: Els fons d’inversió són instruments d’estalvi formats per un conjunt d’inversors que uneixen els seus capitals per aconseguir objectius de màxima rendibilitat, seguretat, liquiditat i gestió professionalitzada invertint en els mercats de valors.. Un fons d’inversió ens permet invertir en actius que no estan a l’abast de la butxaca de qualsevol inversor. Existeixen diferents tipus de fons d’inversió i vàries subdivisions. Però és fàcil ordenar-los en funció del tipus d’actiu on inverteixen: actius de renda fixa, variable o mixta.

Les maneres de fer treballar els teus diners són infinites, i et permetran gaudir d’una renda residual reduint les hores treballades per obtenir-la, acostant-te cada cop més a la teva llibertat financera.

espai114.com/solucions-financeres

 

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.