De vegades la inspecció compareix en les dependències de l’empresa de forma inesperada, a fi d’obtenir informació o proves de fets o documents que els siguin útils per descobrir informació que els permeti practicar liquidacions i sancions.

Per tant, és convenient que estiguin informats del que pot fer, ja que vostè té els seus drets i no poden violar-se.

El primer que ha de saber, és que vostè pot negar-se al fet de que entrin a la seva empresa, encara que li ensenyin una autorització de l’Inspector en Cap, si el local  és considerat el domicili de la persona jurídica, ja que és inviolable i gaudeix de protecció constitucional, com el de les persones físiques. El domicili social o fiscal, és aquell que serveix per a la direcció o administració de les activitats o per a la custòdia de documents, o aquells espais sense accés del públic. Per tant, un establiment obert al públic o espai on s’exhibeixen productes, no gaudeix d’aquesta protecció especial i amb el permís de l’Inspector en Cap, podrien actuar.

Recordi, per accedir al domicili tant de persones físiques com jurídiques, serà necessari el consentiment de la persona física o dels representats legals de l’empresa, o també  una autorització judicial.

Si la inspecció actua sense respectar aquest dret, tota la informació obtinguda serà objecte de nul·litat.

També té tot el dret de sol·licitar que el seu assessor fiscal estigui present.

02_josep_cid_cat

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.