Sempre hem entès que hi ha un període de prescripció dels tributs de quatre anys,  i que quan ha prescrit un exercici, ja no es podria tocar per l’Administració Tributària (AEAT).

Doncs ha de saber que el Tribunal Suprem ha dictat una sentència, que diu que si que pot comprovar la AEAT qualsevol exercici prescrit (sense límit), si hi ha qualsevol operació que afecti als exercicis no prescrits. Com per exemple bases imposables negatives, les amortitzacions de l’immobilitzat, deduccions pendents d’aplicar, etc.

El Tribunal Suprem entén que el dret a comprovar i investigar no prescriu i per tant, pot revisar anys prescrits i sol·licitar tota la documentació, com són les liquidacions presentades, les factures, la comptabilitat, etc. si l’operació concreta afecta d’alguna manera a un exercici no prescrit (els últims quatre).

Ara bé, el que no pot fer la AEAT, és una vegada comprovat l’exercici prescrit, liquidar cap quota d’aquell exercici, ja que és en ferm, i si no ho va fer quan podia, ara no pot canviar aquell exercici ja prescrit, però el que si que pot fer, és modificar l’exercici encara no prescrit si hi ha alguna operació antiga.

Es fa estrany pensar que ens poden comprovar exercicis antics, que fins i tot poden superar els 10 anys, quan ja no tenim l’obligació de guardar la documentació de tants anys.

02_josep_cid_cat

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.