Està bé tornar a recordar quant de temps hem de conservar els documents de l’empresa. Encara que hi ha un termini general segons les normes mercantils de sis anys, també ha de saber que hi ha altres terminis superiors, segons les circumstàncies de l’activitat que faci.

1)       La norma mercantil estipula que els llibres, els justificants, la correspondència, factures, extractes bancaris, etc., han de conservar-se sis anys comptats des de l’últim assentament fet.

2)       En general segons la normativa fiscal, són quatre anys des de la declaració presentada, però hi ha algunes excepcions:

  • a)       Si ha hagut alguna actuació de l’empresa, com una declaració complementària, s’interromp la prescripció dels 4 anys, tornant-se a iniciar el còmput.
  • b)       En el cas d’amortitzacions practicades sobre actius, cal conservar la factura de compra fins que ja no li puguin revisar l’exercici en el que s’hagi amortitzat totalment.
  • c)       Si en un exercici té pèrdues deduïbles o deduccions pendents d’aplicar, haurà de conservar tota la documentació com a mínim 10 anys. Una vegada que passin aquests 10 anys, amb la declaració de l’Impost sobre Societats i la comptabilitat serà suficient.
  • d)       Si adquireix immobilitzat per import superior a 3.005,06 euros (normativa de l’IVA), haurà de conservar les factures un mínim de 9 anys i si són immobles 14 anys.

Sigui prudent i no llenci els papers. Pot fer servir arxius digitals per estalviar espai si segueix unes regles.

02_josep_cid_cat

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.