A partir de l’any 2015, si la seva empresa fa una activitat industrial i el consum elèctric és elevat, pot sol·licitar a la seva companyia elèctrica una reducció del 85% en l’impost que li repercuteix, podent reduir el cost de la factura en un 4,14%, tenint en compte que l’Impost sobre l’Electricitat és del 5,1127% sobre el consum elèctric.

Aquests són els requisits a complir per poder sol·licitar a la companyia aquesta reducció:

– El primer, és que el consum elèctric suposi almenys el 5% de la xifra de negocis anual, més la variació d’existències de productes en curs i acabats. Per al càlcul s’ha excloure l’IVA de la factura, però no la resta d’impostos.

– Si no compleix el requisit anterior, i l’electricitat consumida en la fabricació d’algun producte suposa més del 50% del seu cost total, en aquest cas la reducció només afectarà al cost elèctric destinat a fabricar aquest producte.

Per sol·licitar aquesta reducció a la companyia elèctrica complint algun dels requisits anteriors. Haurà de presentar una comunicació a l’Oficina Gestora d’Impostos Especials d’Hisenda de la seva província, informant que la seva empresa compleix els requisits de la reducció. Hisenda li facilitarà una targeta d’inscripció en un registre territorial i un Codi d’Identificació de l’Electricitat (CIE), que haurà de presentar a la companyia elèctrica perquè li apliqui la reducció.

02_josep_cid_cat

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.