Amb la reforma fiscal s’han modificat els tipus de retenció de l’IRPF, i ha de parar atenció  perquè es podran produir errors. Ha de saber els nous tipus d’IRPF que s’aplicaran a partir de l’1 de gener del 2015, si fa el pagament, encara que la renda o la factura correspongui al 2014:

–          El 20% de retenció sobre rendiments de capital mobiliari i immobiliari, i sobre els guanys patrimonials (actualment és del 21%).

–          El 19% dels rendiments d’activitats professionals en general.

–          El 37% de la retribució dels administradors (el 20% si la xifra de negoci de l’empresa és inferior a 100.000 euros).

Li recordem que l’obligació de retenir neix, en general, quan es paguen les rendes corresponents, com és el cas de la factura d’un professional emesa el 2014, i la paga el 2015, retingui el 19% (no el 21%), o en el cas de pagar el lloguer del mes de desembre d’un immoble al 2015, retingui el 20% (no el 21%).

En canvi si el que paga són interessos o dividends, el tractament és diferent, ja que l’obligació de retenir neix quan les rendes són exigibles, independentment de quan es paguen. Per exemple si un soci va prestar diners a la societat i es fa la liquidació d’interessos al desembre i encara que el pagament es faci al gener de 2015, haurà de retenir el 21% i ingressar-ho en l’última liquidació trimestral de 2014, i no en la primera de 2015.

Eviti errors i consulti’ns.
02_josep_cid_cat

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.