En el marc de la 7º Sessió OBERTA de l’Agencia Española de Protección de Datos (AEPD), aquest organisme  va anunciar l’elaboració de l’esborrany d’una:

Guia sobre la protecció de les dades personals en la reutilització de la informació del sector públic que es publicarà a la seva pàgina web i que serà sotmès a consulta.

“El document inclourà orientacions pràctiques per contribuir de manera equilibrada a afavorir la reutilització de la informació del sector públic minimitzant els riscs que puguin implicar per als ciutadans” va indicar el Director de la AEPD, José Luís Rodríguez Álvarez.

La Guia donarà especial atenció a les possibilitats i les condicions en les que hagin d’utilitzar les solucions per compatibilitzar la reutilització de la informació pública amb la protecció de les dades personals (les tècniques d’anonimització ocupen un lloc molt destacat), per evitar o minimitzar el risc que les persones tornin a ser identificades a partir de la informació entregada pels poders públics (l’avanç de les tecnologies de interrelació i anàlisis de dades, i el constant creixement de la informació disponible fan que l’anonimització irreversible resulti cada dia més difícil d’assegurar). D’aquí que resulti essencial avaluar en cada cas el risc de tornar a identificar a l’usuari  atenent a les circumstàncies i l’elecció de la tècnica més eficaç.

Amb aquesta nova publicació l’AEPD dóna continuïtat al sistema de participació obert utilitzada en l’anterior Sessió, quan l’Agència va publicar l’esborrany de la Guia d’Avaluació d’Impacte en la Protecció de Dades Personals.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.