S’ han publicat les directrius generals del Pla General de Control Tributari i Duaner per 2016, articulant-se com en anys anteriors a l’entorn de tres grans àmbits, i li suggerim la seva lectura amb especial atenció.

• Comprovació i investigació del frau tributari i duaner
• Control del frau en fase recaptatòria
• Col·laboració entre l’Agència Tributària i les Administracions Tributàries de

les Comunitats Autònomes

Fem un breu resum de les principals mesures i actuacions que es portaran a terme en aquest exercici 2016, com per exemple:

1.- Control sobre l’economia submergida

Execució d’una estratègia coordinada, a través de la potenciació de les compareixences amb personal de les unitats de auditoria informàtica (UAI) a les seus on es realitzi l’activitat econòmica. Bona part d’ elles seran visites sorpresa per aconseguir un major efecte.

Es reforçaran actuacions selectives per detectar activitat oculta, mitjançant el denominat “software d’ocultació” especialment en empreses intensives de moviment d’efectiu i amb vendes a consumidors finals.

Es mantindran actuacions presencials dirigides a l’anàlisi de facturació i els medis de pagament, a l’objecte de verificar l’efectivitat del compliment de la limitació de pagaments en efectiu.

Continuaran les actuacions sobre particulars que cedeixin de forma opaca habitatges per internet o altres vies.

2.- Investigació de patrimonis en l’ exterior

La informació aportada pel model 720 de la declaració de béns i drets a l’exterior, continuarà sent pilar bàsic per a la cerca de patrimonis deslocalitzats i se sumarà la informació que comenci a rebre l’ Agència Tributària de tercers països, per la comprovació de la renda mundial dels obligats tributaris.

3.- Frau a internet

Es realitzaran protocols d’actuació en empreses que facin comerç electrònic, com aquelles que allotgen les seves dades al núvol.

Es vigilarà la utilització improcedent per canalitzar i reduir la tributació de persones físiques, les activitats professionals, els signes externs de riquesa als efectes de detectar ingressos no declarats.

4.- Gestió recaptatòria

S’imputaran les derivacions de responsabilitat als administradors d’empreses i, si escau, les accions judicials oportunes per combatre les operacions de buidament patrimonial d’especial calat i els supòsits d’insolvència punible.

Recomanem especial atenció a aquests comentaris per si els afecta en alguna mesura, ja que Hisenda arriba i amb molta informació.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.