PERMÍS INDIVIDUAL DE FORMACIÓ

La gran dificultat de compaginar estudis i feina és un fet que molts treballadors han assumit. Sense anar més lluny, a finals d’any passat El Economista explicava com la formació contínua havia arribat al nivell més baix de l’última dècada a Espanya. La formació és una eina del treballador que s’ha de cuidar i millorar contínuament, amb la finalitat de millorar l’adaptabilitat a les necessitats del mercat i poder donar un màxim rendiment al lloc de treball.

Així, per tal de superar aquest obstacle de temps, et proposem que utilitzis els Permisos Individuals de Formació (PIF) que organitza la Fundae: Fundación Estatal para la Formación en el Empleo.  El PIF és el permís retribuït i autoritzat per la empresa a un treballador, per a la realització d’un curs  dirigit a l’obtenció d’un títol oficial. Aquesta eina permet disposar de fins a 200 hores laborals per any acadèmic per assistir a classe i estudiar (sempre que sigui per a una acreditació oficial), amb el fi d’afavorir el teu desenvolupament professional i personal.

Tot això no suposarà cap cost per a l’empresa on desenvolupes els teus serveis, ja que es bonificaran els costos salarials i les cotitzacions a la Seguretat Social corresponents a les hores laborals que el treballador inverteixi en la formació. En el cas de que l’activitat professional del treballador es desenvolupi en horari nocturn, també es podran imputar com a hores laborals les hores de descans. Malgrat això, la empresa podrà denegar l’autorització per raons organitzatives o de producció sempre que ho vegi convenient.

Els cursos que vulgui desenvolupar el treballador hauran de complir una sèrie de requisits:

  • Hauran d’estar enfocats a l’obtenció d’una acreditació oficial, titulació oficial, títols de formació professional i certificats de professionalitat.
  • No poden estar inclosos en els cursos desenvolupats per a l’empresa.
  • La modalitat ha de ser o totalment o parcialment presencial.

Tot i aquestes limitacions, la formació que es vulgui desenvolupar pot ser tant de desenvolupament tècnic-professional enfocat a l’empresa com de desenvolupament personal del treballador. Així, no ha d’estar estrictament vinculada amb l’àrea professional del treballador.

Des d’Espai114 i Lladó Grup Consultor creiem que la formació contínua ha de ser un pilar i recurs bàsic a qualsevol empresa que vulgui millorar i fer prosperar als seus professionals. Amb la finalitat d’ajudar a créixer i millorar l’oferta formativa, Espai114 ha organitzat diferents esdeveniments de caràcter formatiu sempre amb la finalitat de tractar temes d’actualitat i rellevància. Per a més informació,

Visita’ns a ESPAI 114

C/Francesc Layret 114, 08911, Badalona

934646210 – info@espai114.com

www.espai114.com/formacio