PER QUÈ EXTERNALITZAR LA GESTIÓ LABORAL?

En totes les empreses, la gestió laboral resta massa temps. En molts casos, cal dedicar hores de més per quadrar comptes o sol·licitar assessorament. Això fa que els treballadors o responsables de l’empresa no puguin dedicar-se al que realment coneixen millor i saben fer.

Externalitzar la gestió laboral en la teva empresa és un pas inevitable quan l’objectiu és poder arribar a un altre nivell de facturació i competitivitat. Amb la externalització d’aquesta àrea s’optimitza el temps i s’estalvia en costos en l’empresa.

Determinar quan és el moment idoni per formalitzar una externalització és una mica més complex. Hi ha empreses que deriven certs aspectes del seu treball a empreses especialitzades des de l’inici. I el pas més habitual, és que les empreses a mesura que creixen externalitzin la gestió laboral. Una decisió que aporta una sèrie d’avantatges per a tot el conjunt de negoci.

La gestió laboral pot convertir-se en una gran muntanya de treball. La gestió de les nòmines, els tràmits de la Seguretat Social, altes o baixes de contractes i altres obligacions legals requereixen coneixements precisos i temps. Aquí és quan entra en joc la importància de la externalització i els seus avantatges.

  • Estalvi en temps i costos, derivar les tasques anteriorment comentades fa que la productivitat i la rendibilitat augmenti.
  • Especialització, les consultories per a empreses sempre estan al dia de les novetats legals per als seus clients. Oferint una comunicació fluïda i un assessorament integral a les empreses en diferents temes més específics com poden ser; un ERE, auditories de recursos humans, obligacions per a tributàries per a pimes, etc.
  • Menors errors, un equip format i especialitzat en gestió laboral que treballa per a una empresa dóna molta tranquil·litat. Així es poden evitar errors que afectin a empleats o que derivin en sancions econòmiques per a l’empresa.

A  Lladó Grup Consultor, un equip amb gran experiència en la gestió laboral, jurídica i fiscal treballa com si formar-se part del seu negoci.