Noves restriccions Covid19 a Catalunya

NOVES MESURES COVID-19 A CATALUNYA, VIGENTS FINS EL 17 DE GENER.

La Generalitat ha anunciat noves mesures per frenar els contagis de coronavirus. A partir del dia 7 i durant 10 dies, es mantindrà el perímetre municipal durant tota la setmana. L’únic comerç que podrà obrir serà aquell amb menys de 400 metres quadrats i els essencials i els caps de setmana estarà prohibida tota l’activitat comercial no essencial.  

Les mesures i restriccions que s’aplicaran a partir del 7 de gener i fins el 17 de gener son les següents:

Confinament municipal tota la setmana

Pel que fa a la mobilitat, es decreta el confinament municipal durant tota la setmana.

El confinament municipal s’aplicarà 10 dies amb excepcions a la mobilitat per anar a l’escola i a treballar. Hi han algunes excepcions en el confinament municipal com son:

 • Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris i socials.
 • Compliment d’obligacions laborals, professionals, empresarials, institucionals o legals que no es puguin fer telemàticament.
 • Assistència a centres universitaris, docents i educatius, incloses les escoles d’educació infantil.
 • Retorn al lloc de residencia habitual o familiar, per una necessitat justificada.
 • Assistència i cura de menors, persones grans, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables.
 • Desplaçament a entitats financeres i d’assegurances que no es puguin fer telemàticament o estacions de proveïment en territoris limítrofs.
 • Desplaçaments necessaris per a la recollida i cura de menors d’edat en cas de progenitors separats, divorciats o amb residència en llocs diferents.
 • Actuacions requerides o urgents davant dels òrgans públics, judicials o notarials que no es puguin fer telemàticament.
 • Renovacions de permisos i documentació oficial, així com altres tràmits administratius inajornables que no es puguin fer telemàticament.
 • Realització d’exàmens o proves oficials inajornables.
 • Exercici del dret de manifestació i de participació política.
 • Activitat física i esportiva individual a l’aire lliure entre municipis limítrofs.
 • Causa de força major o situació de necessitat.
 • Qualsevol altra activitat de naturalesa anàloga, acreditada degudament.

Els centres comercials tornen a tancar, no podran obrir aquells establiments amb una superfície inferior a 400 metres quadrats i els centres comercials tornaran a tancar. Durant els caps de setmana, es tancaran totes les botigues, excepte les essencials.

Esport, només a l’aire lliure, les activitats esportives quedaran suspeses a excepció d’aquelles que es facin a l’aire lliure.

Activitats culturals, es mantenen al 50 % sempre que no se superin les 1.000 persones.

Restaurants i bars, per esmorzar o dinar, només poden obrir per servir esmorzars o dinars. En concret, poden obrir entre les 7.30 i les 9.30 h i entre les 13 i les 15.30 h. Els comensals han de portar la mascareta en tot moment, només se la poden treure en el moment de beure o menjar.

A més, per als sopars només es pot oferir servei de recollida al local, entre les 19 i les 22 h, i a domicili, fins a les 23 h. També es prohibeix l’obertura dels bars i restaurants dels centres comercials.

Reunions familiars, pel que fa al nombre de persones permès a les reunions familiars, es manté a sis persones.

Es manté el toc de queda o confinament nocturn entre les 22 i les 6 h.

Certificat d’autoresponsabilitat

Protecció Civil demana que els ciutadans omplin un certificat d’autoresponsabilitat en el cas que vulguin realitzar un desplaçament de força major o algunes de les excepcions de mobilitat esmentades.