Fa un any, el 2 d’octubre de 2015, es va aprovar la Llei de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, en la qual s’obliga a partir del 2 d’octubre de 2016 a certes entitats i persones a relacionar-se electrònicament amb les Administracions Públiques (no podrà ser en paper) per a la realització de qualsevol tràmit en procediment administratiu, així com les declaracions fiscals. Hisenda, la Generalitat, els Ajuntaments, no volen papers (papers zero).

Estaran obligats a realitzar tot electrònicament amb Hisenda:
a) Les persones jurídiques (tot tipus d’entitats, fins i tot les societats civils).
b) Les entitats sense personalitat jurídica (com són comunitat de béns o de veïns).
c) Els professionals persones físiques que per fer l’activitat es requereix estar col·legiat obligatòriament (arquitectes, advocats en general, etc.).
d) Els qui representin a un interessat obligat també.

A més, aquest col·lectiu rebrà les NOTIFICACIONS de les Administracions Públiques per via electrònica tot i que l’hauran de notificar en paper la primera vegada i a partir d’aquesta primera notificació, tot el que es faci en el futur serà exclusivament per via electrònica.

Al respecte, tingui la tranquil·litat que el nostre despatx podrà ocupar-se de gestionar tot els tràmits i declaracions per via electrònica, si és el seu desig.

És d’esperar i així ho desitgem, que almenys Hisenda faci bé aquest canvi sense traumes per alcontribuent.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.