MESURES RESTRICTIVES COVID-19 A CATALUNYA, A PARTIR DEL 15 DE MARÇ.

La novetat principal d’aquest paquet de restricccions que s’aplicarà a partir de dilluns 15 de març , és que ja és permetrà la mobilitat per tot el país. I també inclou que el comerç no essencial obri el cap de setmana i la reactivació de totes les competicions esportives. 

De moment la nova resolució de mesures, només estarà vigent dues setmanes, però el Govern espera poder allargar-les més enllà si és manté la prudència. 

Què es podrà fer a partir de dilluns 15 de març?

  • El toc de queda continua sent de 22h de la nit a 6h del matí.
  • El tancament perimetral de Catalunya.
  • L’horari de la restauració fins a les 17h de la tarda.

Mobilitat

A partir de dilluns es permet la mobilitat fora de la comarca, però només si es fa amb la bombolla de convivència. S’haurà de portar un certificat d’autorresponsabilitat que ho acrediti.

Comerç

Els comerços no essencials podran reobrir el cap de setmana, amb un 30% de l’aforament. A més, les botigues grans poden ampliar l’espai destinat a la venda fins als 800 metres quadrats. També poden reobrir sales de joc, bingos i casinos amb un 30% de l’aforament i sense servei de restauració.

Activitats Esportives

Es reactiven les competicions esportives federades per menors de 16 anys. Les altres ja ho havien fet. A més, hi podrà tornar el públic, amb seient preassignat amb un 50% de l’aforament en exteriors i un 30% en interiors. Ara bé, continuaran sense públic les competicions estatals i internacionals de bàsquet i futbol.

Cultura

Els espais culturals podran tornar a programar actes fora de la programació habitual, com gales o entregues de premis. També es permeten les activitats de cultura popular sempre que siguin estàtiques.

Cinemes, Teatres, Auditoris, Circ i Sales de Concert, poden obrir amb el 50% de l’aforamentn i màxim 1.000 persones.

Museus, biblioteques i sales de exposicions, el 50% d’aforament i es poden reprendre actes culturals en bibliooteques, museus i arxius.

Restaurants i bars mantenen l’horari d’esmorzar i dinar

Bars i restaurants mantindran les dues franges horàries d’obertura, en concret, podran obrir entre les 7.30 i les 17h h i entre les 19h i les 22h.

Els comensals han de portar la mascareta en tot moment, i només se la poden treure en el moment de beure o menjar. I amb un màxim d’aforament del 30%.

Per als sopars, només es pot oferir servei de recollida al local, entre les 19h i les 22h, i a domicili, fins a les 23 h.

Terrasses, sense límit d’aforament, màxim les 4 persones per taula (excepte grup de bombolla). I amb 2 metres de separació entre taules.

Quins documents cal dur per sortir de la comarca a partir de dilluns 15 de març?

Son dos documents que cal dur a sobre per sortir de la comarca a partir del 15 de març; d’una banda el document que acrediti que els persones que fan el desplaçament viuen juntes, per exemple, DNI o, si l’adreça que hi apareix no és la correcta, el volant de convivència). I l’altra document el certificat d’autoresponsabilitat, document que s’ha anat fent servir des de que van començar les restriccions a Catalunya.

  • Volant de convivència, é sun document que demostra on i amb qui està empadronada una persona en el moment de la sol·licitud. És un tràmit necessari per acreditar la convivència amb altres persones. El volant de convivència serveix per acreditar que les persones que es desplacen formen part de la mateixa bombolla de convivència.

Com puc demanar el volant de convivència?

El volant de convivència es dmana a l’ajuntament de la localitat on es viu. Els enllaço s de sol·licitud son els següents:

Per altres localitats, cal posar-se e contacte amb l’ajuntament de cada poble o ciutat, a través de la web o telèfon.

  • Certificat d’autoresponsabilitat, el Govern recomana que la mobilitat es restringeixi al màxim possible i que no es facin desplaçaments innecessaris.  Es recorda des de el departament d’Interior que la declaració d’autoresponsabilitat és el document base per controlar totes les mesures, i per tant, cal continuar portant el document a sobre a l’hora de fer els desplaçaments.