En relació amb l’article publicat en “Expansion.com”, en el que s’aboquen declaracions realitzades per l’Associació Professional Espanyola de Privacitat (APEP) al•lusives a “la inacció dels poders públics davant l’existència d’empreses que aprofitin els dons de la Fundació Tripartit per oferir serveis gratuïts” i a “la inacció de la Fundació Tripartida les empreses LOPD Cost i ofereixen serveis gratuïts de qualitat sospitosa”, la Fundació Tripartida fa les següents aclariments: La fundació Tripartida dona a conèixer als seus usuaris, de manera sistemàtica mitjançant els seus canals de comunicació, l’existència d’entitats que ofereixen serveis gratuïts de implantació, auditoria i assessoria en matèria de protecció de dades de caràcter personal i que aquests serveis no poden ser considerades formació, noi per tant, objecte de bonificació.

La Fundació Tripartida, encara que faltin competències per la instrucció de procediments en ordre a combatre aquestes males pràctiques, trasllada puntualment a les autoritats competents i , en el seu cas, a les forces i cossos de seguretat de l’Estat, de quantes denúncies rep sobre casos de frau o males pràctiques i de quants fets indiciàriament punibles ha conegut en la seva feina de col•laboració amb l’Administració de l’Estat en la gestió, seguiment i control d’ajudes que financen las iniciatives de formació per la feina. En concret, fa ja cinc anys, la Fundació Tripartida va iniciar un procés de comprovació d’aquesta pràctica (utilització de bonificacions per assessoria en LOPD) traslladant la informació sobre els casos detectats, així com les denúncies presentades pels propis usuaris, al òrgan competent en matèria de seguiment i controls dels fons públics de formació per el treball. En algun cas, s’ha arribat inclús a advertit de manera publica sobre informacions que anticipaven presumiblement una dolenta praxis pel futur (veure nota informativa al peu de pàgina*).
El compromís de la fundació Tripartida amb la promoció de les bones pràctiques en matèria de formació està sobradament acreditat, i en especial la nostra disconformitat amb l’oferta d’aquests serveis previngudament bonificats. La Fundació Tripartida ha actuat en aquesta matèria sempre en l’àmbit de les seves competències, amb els mitjans a la seva disposició i en el marc de l’ordre jurídic. Per això, considerem totalment injustes e inacceptables aquestes manifestacions.
(*) Nota Informativa del 14 de Juny del 2012
A la vista de nombroses consultes que ha suscitat la noticia publicada en diversos mitjans el passat 11/06/2012 en relació amb la firma del conveni subscrit entre la FEMP-CLM i Conversia Consulting Group sobre la implantació de la Llei de Protecció de Dades i en el que es cita a la Fundació Tripartida com a possible finançadora, la Fundació Tripartida per la formació en el Treball creu convenient informar que no ha sigut consultada en cap moment en relació a la firma del conveni al que es fa referència en la noticia. La fundació desconeix el conveni subscrit entre les dues entitats i per tant, no pot valorar el contingut del mateix.

Per una altre part, s’ha de recordar que les entitats incloses en l’àmbit de l’Administració Pública (Ajuntaments, Diputacions, Mancomunitats…) així com els treballadors de l’àmbit de l’administració, estan exclosos de la formació de demanda tal i com regula l’Ordre Ministerial 2307/20077 (arts.4 y 6). LA formació de les empreses es finança a través de les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social ingressades per les empreses participant les mateixes en el finançament dels costos de formació, però no les empreses de menys de 10 treballadors, en la quantia exigida en l’article 11 de la citada normativa. Per la seva part, el Real Decret 395/2007 i l’Ordre Ministerial 2307/2007 estableixen que el crèdit anual del que disposen les empreses estan destinat exclusivament a la realització d’accions formatives i permisos individuals de formació dels treballadors. Les empreses que es bonifiquen per la contractació de serveis de consultoria (LOPD, LPR…) hauran de tornar els impostos corresponents i atenir-se a les actuacions pertinents del Servei Públic de Treball Estatal i la Inspecció de Treball i Seguretat Social. Recordem que la Fundació Tripartida va iniciar ja fa dos anys un procés de comprovació després de detectar entitats que ofereixen serveis gratuïts de consultoria amb càrrec al crèdit assignat a les empreses per la formació dels seus treballadors. Les actuacions realitzades pel Servei Públic de Treball Estatal han donat lloc a la imposició de sancions. La Fundació Tripartida agraeix a tots els usuaris que han informat sobre aquestes pràctiques.
servicioalcliente@fundaciontripartita.org

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.