La Direcció General de Tributs, que és qui emet criteris d’interpretació d’Hisenda, estableix que els particulars que venen béns en plataformes online com eBay, Wallapop, Vibbo, estan gravats per Transmissions Patrimonials (ITP) i Hisenda recaptarà el 4% del que obtingui de les seves vendes.

D’aquesta manera, aquestes transaccions digitals reben un gravamen anàleg al que s’imposa a les vendes “físiques” de béns usats, tot i que són difícils de localitzar per al Fisco.

Les vendes online però estan creixent de forma substancial i queden registrades, i Hisenda pot sol·licitar informació a aquestes plataformes de comerç online per investigar les transaccions. També es fan vendes de quadres, objectes de col·lecció, etc, d’imports elevats. També hi ha un altre impost com és l’IRPF (declaració de Renda), que pot afectar quan els béns es venen a un preu superior al que es va comprar i existeix un guany patrimonial que tributa. Per això és recomanable guardar documents que acreditin la propietat del bé, i proves de la transacció com factures o captures de pantalla del tancament de l’acord per demostrar-li a Hisenda.

Un dels objectius prioritaris de control d’Hisenda en els últims exercicis, són les empreses de l’economia digital, com és el cas que el 2018 hauran de passar informació del lloguer vacacional, com són les plataformes Airbnb o Wimdu. Els propietaris, a més, hauran de guardar les dades dels arrendataris.

 

Consulti amb el seu assessor fiscal.
Josep Cid Dacosta
Soci-Economista  

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.