Les tendències del comerç electrònic durant aquest 2018

El fenomen ecommerce té cada vegada més importància en la nostra societat. A punt de finalitzar l’any, idealo.es, un dels comparadors de preus més importants d’Europa, ha estudiat les principals tendències que protagonitzaran el panorama a Espanya durant aquest 2018.

Mcomerce: comprar amb el mòbil

Durant el 2017 hi ha hagut un augment d’usuaris que compren per internet des de dispositius mòbils que des de l’ordinador. De fet, segons dades de l’estudi elaborat per idealo.es, 6 de cada 10 espanyols ja són compradors mòbils.

El 84% de les botigues analitzades ja disposa d’un disseny optimitzat o responsive de la seva botiga online, mentre que fa tres anys solament el 60% de les mateixes comptava amb aquesta adaptació.

L’epayment, el rei

La internacionalització del comerç electrònic ha permès la generalització de l’ús de les targetes de crèdit – que ha arribat a gairebé el 100% d’implantació en tots els països-, de dèbit i de plataformes de pagament electrònic com PayPal.

Pel que fa als mètodes de pagament a Espanya, la penetració de l’ús de targetes de dèbit seguirà creixent, segons les previsions d’idealo.es, avui dia el 76% de les botigues ja accepta el pagament amb targeta de dèbit, un percentatge molt major que el d’anys anteriors (en 2014 era d’un 28%).

En un sol pas

Comprar online serà cada vegada més fàcil i ràpid. Les botigues online, conscients de la necessitat de millorar l’experiència de l’usuari en les compres, estan reduint els passos que ha de seguir un comprador durant el procés de compra. Mentre que en 2015 calia seguir 4,7 passos de mitjana durant el procés de checkout, en el 2017 la mitjana s’ha situat en 2,7 passos. I sembla que aquest procés es reduirà cada vegada més.

El Black Friday, al nostre calendari per sempre més

El Black Friday s’ha assentat definitivament a Espanya i s’ha convertit en una data vital per a l’ecommerce al nostre país, doncs són ja tres de cada quatre espanyols els que afirmen comprar alguna cosa durant el Black Friday.

Online, preus més competitius

Segons l’estudi dut a terme pel comparador de preus, l’estalvi és el més important a l’hora de comprar per internet per quatre de cada 10 espanyols. Sent aquest un aspecte tan important per als espanyols, s’auguren bons temps per a les plataformes que ajuden els usuaris a trobar la millor qualitat-preu per a un producte, com els comparadors de preus.

*Basat en un article publicat a viaempresa.cat

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada