El darrer informe Mapa del emprendimiento 2017, elaborat per Spain Startup-South Summit amb una mostra de 1.585 projectes d’arreu el món, assenyala que el 30% de les empreses creades per dones fracassen. Un 28% menys que els projectes iniciats per homes, el 58% dels quals fracassen. Malgrat això, l’estudi també remarca que l’emprenedoria femenina continua amb xifres molt discretes, amb el 18% del total d’empreses noves.

Per altra banda, la iniciativa de suport empresarial Woman’s Age, impulsada per Telefónica, assenyala que, de totes les empreses derivades que finança i assessora, les de lideratge femení tenen la meitat de risc de fer fallida que no pas les liderades per homes. A més, destaca que només el 20% dels projectes tenen dones en càrrecs directius.

A Espanya encara hi ha una gran diferència entre homes i dones al sector laboral. Hi ha 270.000 dones empresàries mentre 600.000 son homes i 712.000 treballadores autònomes enfront 1.248.000 treballadors. Una situació que no és única a l’Estat espanyol, l’OCDE confirma que la majoria dels països continua mostrant divisòries de gènere en l’accés al finançament, factor clau per a l’emprenedoria.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.