El passat 13 desembre 2014 va entrar en vigor el Reglament Europeu 1169/2011 en relació a la declaració dels al·lèrgens en la RESTAURACIÓ. Posteriorment la Generalitat va publicar el Reial Decret 126/2015 que determina com s’ha de donar aquesta informació.

Tots dos reglaments afecten totes les empreses del sector alimentari com són:

Bars, Restaurants, Cafeteries, Hotels, Fleques, Peixateries, Carnisseries, “Caterings”, Col·legis, Hospitals, Residències d’Ancians, Pizzeries, Màquines expenedores d’aliments. S’inclouen tant a productes o aliments envasats o a granel que es lliurin directament al consumidor.

L’Abast del compliment d’aquesta normativa és important ja que en cas que un client o consumidor final pateixi una reacció al·lèrgica o intolerància la responsabilitat recaurà sobre l’establiment si aquest no està degudament preparat i en compliment de la normativa.

Per tant, Què ha de fer l’establiment?

  • DONAR FORMACIÓ A TOTS ELS EMPLEATS segons marca la norma.
  • Incorporar la informació en les cartes de menús o fixar panells informatius en el mateix local.
  • Es aconsellable per a una millor informació i un millor control per parts de les autoritats sanitàries implantar un Pla de Control de Al·lèrgens.

Com es sabut, des de Lladó Grup Consultor hem estat sempre molt proactius amb les campanyes , implantació i  compliment de la normativa en matèria de prevenció i salut laboral i, en aquest cas que afecta a tants establiments de forma directa com als consumidors, hem cregut oportú posar a la disposició de les   empreses els mitjans per tal de poder donar compliment a aquesta normativa amb un acord de col·laboració amb l’empresa MERS que entre altres especialistes tenen en plantilla una infermera nutricionista i Tecnòloga d’Aliments, experta en seguretat alimentària.

Per a qualsevol dubte al respecte quedem a la seva disposició.

07_joan_llado_chimenis_cat

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.