Sovint els nostres clients ens deuen factures de treballs ja realitzats però aquests no poden complir els terminis dels venciments establerts. Si considerem que el client tindrà capacitat de pagament podem renegociar aquest deute mitjançant l’establiment de nous terminis però cal documentar degudament aquestes condicions. S’ha de redactar un contracte de RECONEIXEMENT DE DEUTE en que es detalli la relació que tenim amb el client, els imports deguts , els nous terminis de pagament i la manera de realitzar aquests. Reconeguda la deute s’ha d’instrumentalitzar la forma de pagament.

Es recomana s’efectuï mitjançant pagarés ja que, en cas d’impagament, el pagaré és un títol executiu i permetrà la seva reclamació judicial per un procediment d’execució en que es trava embargament dels béns del deutor de forma ràpida. És important que si el deute es renegocia a diversos terminis es documenti amb diversos pagarés, que en el reconeixement de deute s’estableixi que l’impagament de qualsevol termini produeix el venciment anticipat de tot el deute de manera que podrem reclamar el 100% del deute sense esperar al venciment de cada un dels pagarés. Si és possible, molt millor documentar el reconeixement de deute mitjançant escriptura pública ja que es tracta d’un document executiu i, per tant, la mateixa eficàcia executòria que un pagaré.
A diferència del que passa en la pràctica diària, no és una bona solució la re-negociació per la via de lliurar nous pagarés sense el reconeixement de deute esmentat ja que, en cas d’impagament, podrem reclamar el pagaré vençut però no els que hagin de vèncer i que, segurament, també seran retornats, retardant el tràmit de reclamació i reduint-se la capacitat d’èxit.

07_joan_llado_chimenis_cat

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.