Ha arribat el moment de les vacances i estem ansiosos per anar-nos de viatge, llogar una casa rural, un apartament, uns dies d’hotel, etc… L’èxit de les vacances pot quedar condicionat en el moment de la contractació si no tenim en compte alguns consells. Cada vegada més estem acostumats a comprar per internet i la contractació de les vacances no és una excepció. Hi ha empreses especialitzades a internet que gaudeixen de certa notorietat i que, a priori, ens poden generar confiança i ,després, hi ha altres empreses i fins i tot particulars que ofereixen serveis, cases, apartaments etc… i dels quals hi ha nul o poc coneixement d’ells.

En qualsevol cas cal tenir en compte el producte que es contracta, és a dir, comprovar l’existència del mateix, així com la identitat de les persones amb les que contractem i, encara que sigui per internet, hi ha d’haver un contracte en el qual s’identifiqui clarament la persona i / o empresa que presta el servei, el producte i servei contractat amb les seves característiques, termini de l’estada o viatge, dates d’entrada i sortida, preu degudament desglossat per partides, havent de quedar clar si hi ha algun servei no inclòs, així com els impostos i taxes i la forma de pagament. En aquest sentit caben diferents modalitats de pagament. És freqüent el pagament íntegre en el moment de la contractació o bé una paga i senyal. En qualsevol cas es recomana que el pagament es faci a través d’una passarel·la de pagament segur tipus Pay Pal o una altra semblant que ofereixen les entitats financeres. No és gens recomanable el pagament via transferència bancària quan el beneficiari no sigui una persona i / o empresa de la qual tinguem referència. Darrere d’anuncis de serveis o allotjaments en els que no queden clares les mesures d’identificació de anterior referència i el pagament no passa per empresa de coneguda solvència o mitjà de pagament segur pot haver un engany.
Per tant perquè les nostres vacances siguin un èxit hem d’assegurar de realitzar la contractació amb persones o empreses perfectament identificades, així com el producte i serveis que ofereixen i ens mostrin mitjans segurs de pagament ja que, en cas contrari i d’haver algun problema, tindríem moltes dificultats a l’hora d’efectuar reclamacions.
Si vostè contracta a través d’agència de viatges o companyia aèria, disposen de mitjans per poder reclamar qualsevol incidència. En aquest cas es recomana es documenti bé l’incompliment guardant qualsevol comprovant de despesa addicional i s’ompli amb tot detall el full de reclamació que aquestes companyies tenen a disposició del consumidor i / o usuari perquè pugui seguir-se a posteriori la reclamació i siguem degudament compensats dels problemes sorgits en el viatge.

07_joan_llado_chimenis_cat

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.