LA DECLARACIÓ DE RENDA DES DEL TEU MÒBIL O TAULETA

Des de la Blackberry del 2008, fins al Samsung Galaxy i l’últim iPhone del 2018, hem viscut una dècada marcada per un ràpid creixement en les tecnologies. Tots aquests canvis tecnològics han fet canviar l’estructura de negoci de moltes grans corporacions i empreses, juntament amb les PIMES més desenvolupades tecnològicament. Però, no només el sector privat s’ha vist obligat a renovar-se e innovar, les institucions públiques cada cop juguen un paper més important amb la digitalització dels seus serveis.

Des de el passat 15 de març, l’Agència Tributària va presentar una aplicació per telèfons mòbils i tauletes, a descarregar de forma gratuïta i que permet al contribuent la realització de la declaració d’una manera àgil i senzilla.

Mitjançant l’aplicació, disponible per IOS i Android, permet al contribuent consultar les seves dades fiscals, obtenir el número de referència i enviar missatges personalitzats a l’Agència o rebre informació referent a la devolució.

Com funciona i que podem fer exactament amb aquest servei?

  • Descarregar la app de forma gratuïta i disponible per IOS i Android.
  • Registrar-se en l’aplicació per poder rebre els missatges personalitzats i aconseguir el seu número de referencia.
  • Ajudar a gestionar altres declaracions, sense dubte una de les opcions que crida més l’atenció a l’usuari. Amb un únic perfil d’usuari es pot gestionar més d’una declaració amb un límit de fins 20 persones.

Com a principals serveis que oferirà l’aplicació destacar:

  1. Renta 2017
  2. RENØ – Mitjà d’obtenció del número de referència
  3. Avisos Informatius
  4. Accés Cl@ve PIN
  5. I altres serveis com; Calendari del contribuent, Adreces i Telèfons,…

La mateixa Agència Tributària defineix que aquesta aplicació permetrà presentar declaracions de la renta (les més senzilles) en un sol clic. Per tal de minimitzar la dificultat, la aplicació inclou procediments per la modificació i presentació de nova informació junt amb un servei de trucada per tal d’atendre els dubtes dels contribuents.

Un altre aspecte a tenir amb compte per l’Agència Tributària és que tot avanç tecnològic sempre ve acompanyat d’una incertesa en la seguretat que comporta fer tràmits burocràtics (amb informació molt personal) mitjançant Internet. Però no només això, sinó que un altre problema com pot ser la complexitat en una declaració de la Renda es pot fer difícil de veure compatible amb una senzilla aplicació mòbil.

Durant els pròxims mesos veurem com evoluciona aquesta primer contacte de l’Agència Tributària amb la digitalització dels processos tributaris, un primer pas cap a la simplificació de les gestions burocràtiques i administratives a Espanya.

T’esperem a Espai 114
C/Francesc Layret 114, 08911, Badalona
934646210 – info@espai114.com