Intentos fraude campaña Renta 2018

ATENCIÓ!

COINCIDINT AMB LA CAMPANYA DE RENDA 2018

L’Agència Tributària ha frenat diversos intents de frau mitjançant enviament de comunicacions per correu electrònic o missatges SMS, on ha identificat suplantació de la seva identitat i imatge, proporcionant enllaços maliciosos on s’obtinguin suposats reemborsaments d’impostos.

Aquests enllaços proposats, solen portar a pàgines web fraudulentes, on se suplanta de nou la identitat i imatge de l’Agència Tributària i sol·licita l’enviament de dades personals i bancàries, com números i claus de targetes de crèdit.

Aquests intents de frau, són coneguts com “Phishing” i la primera mesura per combatre’l és la prevenció dels usuaris davant comunicacions sospitoses que demanen dades bancàries o personals, i l’Agència Tributària aconsella:

  • Recorda que Hisenda mai demana per correu electrònic informació confidencial, econòmica o personal, ni números de compte , ni de targetes dels contribuents.
  • Aconsella desconfiar de qualsevol comunicació d’aquest tipus o enllaços que no remetin a la seva pàgina web o a la seva seu electrònica.

L’Agència Tributària agraeix la col·laboració ciutadana per informar d’aquests tipus de fraus.

L’equip Lladó Grup Consultor es troba a la seva disposició per qualsevol dubte i consulta que es pugui originar sobre comunicacions sospitoses rebudes.

 

Josep Cid Dacosta

Soci-Economista