HISENDA COMPROVA LA DEDUCCIÓ D’ADQUISICIÓ D’HABITATGE HABITUAL

És freqüent que Hisenda faci comprovacions de la deducció per adquisició de l’habitatge habitual, i sol verificar si l’habitatge realment té caràcter d’habitual.

Si vostè va adquirir el seu habitatge abans de l’1 de gener de 2013, cada any pot gaudir en el seu IRPF, pels pagaments que fa per a la seva adquisició (normalment pagament d’hipoteca) i Hisenda verifica no només el càlcul de la deducció, sinó també que l’habitatge constitueixi realment el seu domicili habitual. Té en compte els següents aspectes:

  • Que en els anys objecte de comprovació vostè ha estat empadronat en aquest habitatge i Hisenda disposa de la informació que li faciliten els ajuntaments.
  • Que el consum elèctric existeixi i és el necessari per viure-hi. Hisenda també disposa d’aquesta informació que els hi faciliten les companyies elèctriques.

Vostè pot aportar unes proves, que valorades en conjunt acrediten que vostè resideix a l’habitatge, com són cartes i rebuts dels bancs, asseguradores, administracions de finques i altres en les quals es vegi que vostè ha designat aquest habitatge com domicili per rebre les rectificacions, etc.

Si malgrat els seus arguments Hisenda no li dona la raó, recorri la liquidació i defensi els seus interessos, ja que Hisenda no pot basar-se només en indicis.

A Lladó Grup Consultor comptem amb especialistes en l’àrea fiscal que li assessoraran en aquests temes.

T’esperem a

c/ Sant Domènec, 39-41

08911- Badalona – consultor@lladogrup.com

https://www.lladogrup.com/arees-practica/area-fiscal/

Josep Cid Dacosta

Soci-Economista