Fi al secret bancari d’Andorra

Si vostè té comptes o dipòsits en bancs d’Andorra, tingui en compte que a partir de l’any vinent està previst que es posi fi al secret bancari en aquest país. Així, a partir de 2018 Andorra informarà a la resta de països de la Unió Europea (UE), dels comptes que persones que són residents en el seu país en siguin titulars, amb efectes retroactius des del 31 de desembre de 2016.

TERMINIS.- Es facilitarà aquesta informació a cada país de forma automàtica i anual en dues fases:

  • A partir del primer semestre de 2018, es facilitarà informació sobre comptes de persones físiques amb un saldo superior a 1.000.000 de dòlars americans, i de societats amb un saldo superior a 250.000 dòlars.
  • En quantificar aquests imports, han d’agregar-se tots els saldos bancaris en una mateixa entitat financera que sigui titularitat de la mateixa persona.

INFORMACIÓ A FACILITAR.- Andorra facilitarà la següent informació:

  • Número de compte, titulars i saldo a 31 de desembre. Si el compte ha estat cancel·lat el 2017, informarà del saldo en aquell moment i a la data de cancel·lació.
  • Interessos i altres ingressos derivats dels comptes.

CONSELL.- Regularitzi la seva situació abans que Hisenda disposi de la informació, i és aconsellable ho faci amb l’ajut d’un professional.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada