Estalviï en l’impost de Societats 2017

S’acosta el final del 2017, i és un bon moment per reflexionar sobre com aprofitar les oportunitats de rebaixar el cost fiscal de l’Impost sobre Societats.

Abordem a continuació alguns aspectes que li convé recordar.

  • Intenti diferir rendes de l’exercici 2018. Avançant despeses en la mesura del que és convenient i endarrerint ingressos del 2017 al 2018, complint sempre els criteris d’imputació temporal.
  • Operacions amb preu ajornat. Sempre és convenient que davant d’una operació amb preu ajornat, en el contracte s’especifiqui quan expiren els terminis, ja que les vendes s’entenen com obtingudes proporcionalment a mesura que siguin exigibles els cobraments, llevat que l’entitat decideixi aplicar el criteri de meritació.
  • Amortitzacions. Convé que procedeixi a revisar les amortitzacions que han estat comptabilitzades per veure si són admeses fiscalment, o si existeix la possibilitat d’aprofitar al màxim aquesta despesa, com pot ser l’aplicació de la llibertat d’amortització.
  • Despeses no deduïbles. S’haurà de practicar un ajustament extra comptable en el supòsit que existeixin despeses no deduïbles, com són les multes i sancions administratives, els recàrrecs del període executiu i el recàrrec per declaració extemporània.
  • Pel que fa a la retribució als administradors, la llei de l’Impost de Societats estableix expressament que és despesa deduïble la retribució als administradors per l’exercici d’alta direcció, o per fer altres funcions derivades d’un contracte de caràcter laboral.
  • Valoració de determinats elements patrimonials. En determinats supòsits es produeix una divergència entre el resultat comptable i la base imposable degut a que la norma fiscal obliga a prendre un valor diferent del comptable per determinar les rendes positives o negatives. Comprovi en acabar l’any les operacions vinculades fetes en el període impositiu.
  • Deducció per insolvències de deutors. Aquestes insolvències són deduïbles quan transcorren sis mesos des del venciment de l’obligació sense que s’hagi obtingut el seu cobrament, o bé si el deutor s’ha declarat en concurs.

Es poden amortitzar lliurement els elements nous de l’immobilitzat material el qual no tingui un valor que no excedeixi de 300 euros, amb un límit màxim de 25.000 euros a cada període impositiu.

 

Consulti amb el seu assessor fiscal,
Josep Cid Dacosta – Soci-Economista  

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada