Nuevo Reglamento Ciberseguridad

ENTRA EN VIGOR EL NOU REGLAMENT DE CIBERSEGURETAT

El passat 27 de juny va entrar en vigor el Reglament (UE) 2019/881 del Parlament Europeu, i del Consell de 17 d’abril de 2019 (Cibersecurity Act), que els seus dos objectius principals són:

  • Donar a l’Agència de la Unió Europea per a la Ciberseguretat (ENISA)un paper més rellevant en l’àmbit de la ciberseguretat, establint una sèrie d’objectius i tasques.
  • La creació d’un marc comú de certificació a nivell europeu, amb la finalitat de garantir un nivell adequat de ciberseguretat dels productes, serveis i processos de TIC a la UE, evitant la fragmentació del mercat interior.

En una economia i una societat cada vegada més connectades, som més vulnerables a les ciberamenaces, i es requereix d’un elevat nivell de protecció, ja que els ciberatacs van en augment i a més són cada vegada més sofisticats.

Aquestes situacions requereixen d’una resposta efectiva i coordinada per a una gestió de crisi a escala de tota la Unió Europea, basada en polítiques específiques i en instruments més amplis que propiciïn l’assistència mútua europea millorat la cooperació, l’intercanvi d’informació i la coordinació entre Estats membres i les institucions, òrgans i organismes de la Unió Europea.

Destacar que la normativa europea posa especial atenció en els usuaris, tractant conceptes com la sensibilització i la conscienciació, en l’aplicació de bones pràctiques, i la higiene digital, afectant empreses, organismes públics així com a usuaris. Tots ells rebran recomanacions sobre les configuracions segures i el manteniment dels seus dispositius, la disponibilitat i la durada de les actualitzacions, així com els riscos percebuts.

En definitiva, el Reglament pretén enfortir i protegir el Mercat Únic Digital d’un dels principals temors de l’era digital: les ciberamenaces

Des de Lladó Grup Consultor, com a especialistes en Dret Digital (TIC), posem a la seva disposició al nostre equip de professionals per a assessorar-lo sobre el nou Reglament Europeu sobre la Ciberseguretat, i per a resoldre qualsevol dubte que aquest li pugui plantejar.