Destaquem algunes modificacions tributàries recents

El passat 30 de desembre es van publicar nombroses normes que modifiquen aspectes tributaris a tenir en consideració en general a partir de l’1 de gener de 2018.

Relacionem alguns canvis més generals:

Estimació Objectiva (mòduls) es prorroguen els límits que havia el 2017, o sigui, continua igual en 250.000 euros (125.000 en factures a empreses) de rendiments i també d’adquisicions de béns i serveis.

S’estableix la taula amb els coeficients per poder actualitzar els valors cadastrals d’immobles en els 1.830 municipis que ho van sol·licitar.

En cas d’embargament de béns i drets per part d’Hisenda, quan es tracti de diners i valors en comptes oberts en entitats de crèdit, l’embargament s’estén a tots els béns i drets existents en l’entitat bancària a nivell nacional.

La quantia exempta de les fórmules indirectes de prestació de servei de menjador als empleats, tal com tickets-menjar o xecs-restaurant, s’eleva a 11 euros diaris (abans 9 euros), a partir de l’1 de gener de 2018.

Els viatgers que vulguin sol·licitar la devolució de l’IVA Suportat a Espanya, hauran de remetre als proveïdors, o en el seu cas a les entitats col·laboradores, de manera obligatòria, el document electrònic de reemborsament visat per la duana, i s’elimina l’import mínim de 90,15 euros perquè resulti d’aplicació l’exempció.

El termini per la remissió de les factures rectificatives és abans del dia 16 del mes següent a aquell en que s’hagués expedit la factura.

S’actualitza la relació dels països compromesos a l’intercanvi d’informació a partir de 2018, que han de presentar les institucions financeres la declaració informativa anual de comptes financeres en l’àmbit de la assistència mútua, que inclou entre altres els següents països: Liechtenstein, San Marino, Andorra, Mónaco i Suïssa.

Hi han nombroses modificacions respecte a qüestions com són:

  • Obligacions censals.
  • Portar els llibres registre per mitjans telemàtics amb Hisenda (SII).
  • Obligacions d’informació.
  • Consultes tributàries.
  • Procediment d’inspecció i sancionador.
  • Procediment de declaració de responsabilitat tributària.
  • De la recaptació tributària, com són els ajornaments i fraccionaments de pagament.
  • En matèria de revisió en via administrativa.

 

Consulti amb el seu assessor fiscal.
Josep Cid Dacosta – Soci-Economista  

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada