El terme Coworking es refereix a una manera diferent de treballar, en el qual, professionals independents, pimes o empreses en procés de creació comparteixen un mateix espai de treball. Cada coworker sol disposar d’una taula i cadira individual de treball dintre de l’espai compartit. Aquests professionals es beneficien de l’espai per poder realitzar els seus projectes professionals de manera independent, però a la vegada, gaudeixen de totes les sinergies de treballar a la vora de professionals de diferents sectors i nacionalitats, beneficiant-se de la comunitat Coworking.

La idea d’un espai de treball compartit es va desenvolupar al 2005 als Estats Units com a resposta a les preocupacions de molts emprenedors nòmades que treballaven en “coffee shops” i cibercafès per tal de fugir de la isolació de treballar a casa.

A principis de 2014 s’estimava que ja existien més de 2000 espais de Coworking al món. La majoria d’espais es troben situats en països on el concepte d’economia col·laborativa ja té una importància considerable, i es caracteritzen per un gran moviment d’emprenedors tant nacionals com internacionals. En són exemple els Estats Units, Regne Unit, França, Espanya, Alemanya, Mèxic, …

Els Coworkings ofereixen una solució perfecta per a tots aquells “freelance” que treballen a les seves cases, permetent-los escapar de la isolació i distraccions quotidianes. Solen estar destinats per a professionals d’Internet, programadors, fotògrafs, escriptors, periodistes, arquitectes, etc., que treballen com a professionals independents, científics independents o viatgers que busquen un espai de treball. La solució que ofereix és tan vàlida per a professionals que viatgen amb ordinador per tal de realitzar la seva labor, com per a professionals que busquen establir un lloc permanent de treball, beneficiant-se del caràcter flexible i pràctic que et permet escapar de lligams associats amb contractes de permanència mínima a serveis o altres subministraments.

Avui en dia existeix una gran varietat de coworkings. Molts d’aquests tenen el principal objectiu de crear una comunitat específica amb cultura pròpia, com per exemple Coworking de disseny, de programadors, … Altres, es focalitzen en crear un lloc comú de treball, oferint diferents serveis per assessorar i potenciar els negocis dels seus coworkers, mentre que aquests es poden seguir beneficiant de tot el potencial col·laboratiu del Coworking.

El Coworking d’Espai 114 es caracteritza per ser un espai de  treball en comú on ens agrada tenir treballadors de tots els sectors i nacionalitats, creant una comunitat diversa on els coworkers puguin relacionar-se i establir contactes amb altres professionals de diferents àrees. Disposem de 12 espais de treball individuals, equipats amb taula, cadira, internet amb fibra òptica i impressora com a serveis essencials, junt amb els serveis i subministraments complementaris (aigua, llum, neteja, alarma de seguretat, …).

Oferim dues modalitats de servei: el de jornada completa amb disponibilitat 24 hores els 7 dies de la setmana al teu lloc fix de treball; o el de jornada parcial, que ofereix 12 hores els 7 dies, a escollir entre matins o tardes.

Però a Espai 114 no ens volem definir només com un espai de treball, sinó que també ens agrada oferir solucions als nostres clients de primera mà i així potenciar els seus negocis i carreres professionals. Els nostres  coworkers tenen accés a la Sala, espai de reunions i esdeveniments, perfecte per tal de poder reunir-se amb els clients potencials. També, oferim formació professional bonificada que té com a finalitat oferir cursos de gran utilitat i actualitat.

Per últim, Espai 114 i Lladó Grup Consultor, ofereixen tots els serveis d’assessorament laboral, fiscal, legal i financer als seus coworkers per tal de simplificar la seva gestió i permetre’ls focalitzar-se en el seu negoci, encarregant-nos nosaltres d’assumptes que poden arribar a ser una gran inversió en temps i esforç.

Per més informació i fotografies sobre els nostres espais de treball i business center visitin el nostre Facebook: https://www.facebook.com/espai114/ o web corporativa: http://espai114.com/areacoworking/

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.