L’Impost de Successions i donacions fa tributar les herències, les donacions entre persones vives i als beneficiaris de les assegurances de vida per causa de mort.

Facilitem alguns consells per reduir la càrrega tributària:

1. A Espanya hi han algunes autonomíes convertides en paraísos fiscals en quant a l’Impost sobre Successions i Donacions i com es tributa segons la normativa de la comunitat autónoma que residia el difunt, un contribuent pot canviar de domicili fiscal a altra comunitat autónoma per liquidar les Successions, però será en aquella comunitat autónoma a la qual s’hagi residit més temps durant els 5 anys previs a la Successió i la residencia ha de ser real i efectiva.

2. La donació en vida també pot generar un estalvi fiscal.

3. L’Impost sobre Successions és un tribut progressiu, per tant quant més es divideixi l’herència més es reduirà la carga fiscal.

4. La reducció del 95% en el pagament de l’Impost de la vivenda habitual, però només per herencia i no per donació.

5. Les reduccions del 95% del valor de les empreses familiars també han de ser una vía per minimitzar l’impacte fiscal en les defuncions i també per donació.

6. La contractació d’assegurances de vida del tipus “unit-linked”.

És convenient utilizar els serveis de professionals que coneguin en profunditat l’Impost sobre Successions i Donacions per aconseguir la máxima optimització de la càrrega tributària.

Consulti amb el seu assessor,

Josep Cid Dacosta
Socio – Economista

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.