Dimarts d’aquesta setmana s’ha celebrat el Dia Internacional d’Internet Segur. Es  celebra des de fa 11 anys i cada vegada és més i més important .

Quan va néixer aquest dia, Internet no estava tan present en el nostre dia a dia. Els riscos segueixen sent els mateixos, però les possibilitats s’han multiplicat tenint en compte que cada vegada comprem més en línia i bolquem més informació personal amb l’eclosió de les xarxes socials.

Per això, amb motiu de la celebració del Dia de l’Internet segur, us oferim sis consells elaborats per l’experta en seguretat de PandaLabs Marta López:

Utilitzi una xarxa Wifi coneguda 

Per a tots és molt còmode connectar-se a xarxes de bars, centres comercials o botigues però hem de tenir en compte que solen ser poc segures. Els paquets d’informació transmesos a través de les connexions públiques poden ser capturats fàcilment per hackers o ciberdelinqüents .

Presti atenció a la seva safata d’entrada 

Quan ens arriba un email d’una font desconeguda, hem d’evitar punxar en els enllaços o documents adjunts. Així mateix, no hem de respondre a aquests correus facilitant dades personals i claus d’accés a diferents comptes .

Informi als nens 

Els nens utilitzen smartphones i tablets amb la mateixa facilitat que els adults i això és bo, sempre que sàpiguen el que no han de fer i, sobretot, és molt important que la gent gran tinguin un control sobre la seva activitat online.

En aquest sentit,  li recordem quatre consells per protegir els seus fills de sexe o violència en línia:

– No prohibir els comptes en xarxes socials.

– Ensenyar els nens a protegir la seva privacitat.

– Establir acords justos , com posar controls parentals en lloc de demanar que els menors revelin les seves contrasenyes .

– Monitoritzar l’ordinador per detectar patrons d’assetjament .

Tingui cura de ” l’Internet de les coses segures” 

Són molts els aparells de la llar connectats a Internet: televisions, microones, sistemes de seguretat . El millor que pot fer és mantenir el sistema operatiu actualitzat .

Mantingui actualitzat l’antivirus 

Android, Windows, Mac … Quan navegui per Internet és fonamental tenir el dispositiu segur i actualitzat. Hi ha malware especialitzat per a cada un d’ells, per això, comptar amb un programa antivirus és essencial per protegir la seva identitat en línia i la de la teva família .

Compri online amb precaucions 

Quan realitzi alguna compra a través d’Internet, assegureu-vos que la url del lloc coincideix amb la web on creu que està i que la seva adreça comença per http. No oblidi revisar la seva política de privacitat.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.