COMUNICAR SENSE PARLAR

Conèixer el material, assajar, controlar el temps, conèixer el teu públic, fer un inici i final d’impacte, dominar el silenci, … Totes aquestes accions ens ajudaran  a millorar la nostre comunicació. En paraules de Carles Lombarte, expert formador en oratòria i comunicació no verbal: “La clau per parlar en públic és practicar i planificar bé el teu discurs. D’aquesta manera perdràs la por a parlar en públic i podràs guanyar-te el teu auditori amb un discurs memorable!”

Malgrat això, totes aquestes tècniques no són suficients si no perfeccionem tot allò que no comuniquem amb les paraules. Segons Albert Mehrabian, en el transcurs del procés comunicatiu, el 7% de la informació se li atribueix a la paraula, el 38% a la veu (entonació, projecció, …) i el 55% al llenguatge no verbal (postures, gestos, …).

Existeixen diferents mètodes per poder alinear els nostres gestos i expressions amb el missatge que volem difondre, així augmentant la nostra capacitat d’influència i comunicació. Són tècniques difícils de diferenciar per una persona aliena a l’oratòria, però que tenen un gran impacte en el públic.

Bons exemples de mestres oradors els podem veure sovint a les xerrades TED, espai on experts de diferents camps comparteixen experiències o històries professionals. Aquests oradors saben com captar l’atenció del públic introduint temes de manera impactant. Un cop tenen l’atenció del públic, saben controlar les emocions d’aquest, per tal de dirigir l’atenció cap on ells volen. Mitjançant la gestió d’emocions, són capaços d’encarar un final d’impacte i així aconsegueixen transmetre el seu missatge a tots els oients.

Altres exemples d’oratòria i comunicació no verbal eficient els trobem en mítings polítics. Martin Luther King és un dels grans oradors de la història. Un dels seus millors discursos va ser el famós “I have a dream”, on va aconseguir captar l’atenció de tot el món a través d’un discurs preparat, profund, amb un to de veu imponent, però sobretot controlant en tot moment l’adequació de les seves gesticulacions amb el missatge d’esperança que volia transmetre.

Des d’Espai 114 us volem comunicar que el proper 25 i 26 d’abril tindrem el plaer de oferir-vos un curs en Oratòria i Comunicació no Verbal, impartit per un expert en la matèria: Carles Lombarte. El nostre formador és l’escriptor del Mètode Lombarte, un llibre de gran èxit que s’ha convertit en un dels referents a España sobre la comunicació oral en presentacions i discursos.

Per a més informació sobre el nostre calendari acadèmic visita’ns a les xarxes socials i/o a la nostra pàgina web corporativa espai114.com . Si vols que t’expliquem amb més detall aspectes del curs, contacta’ns o vine a veuren’s. Si vols que tramitem la teva bonificació del cost del curs, pots realitzar la inscripció fins el dia 18 d’Abril.

T’esperem a ESPAI 114

C/Francesc Layret 114, 08911, Badalona

934646210 – info@espai114.com

http://espai114.com/formacio/