La reforma realitzada en l’impost sobre societats, d’aplicació general pels exercicis iniciats l’any 2015, comporta, entre moltes altres qüestions, un canvi substantiu per a aquelles associacions i entitats sense ànim de lucre que fins ara no estaven obligades a presentar l’impost sobre societats, al eliminar el mínim d’exempció que fins el 31 de desembre de 2014 els possibilitava lliurar-les d’aquesta obligació. Efectivament fins a aquesta data si els seus ingressos totals no passaven dels 100.000 euros i totes les seves rendes estiguessin subjectes a retenció (aquestes a més no podien superar els 2.000 euros), no presentaven l’impost.

Dintre d’aquesta categoria d’entitats, hi podem trobar a petits grups culturals, esportius o organitzadors de qualsevol mena d’esdeveniment.

Ara, totes elles, independentment del volum dels seus ingressos, sí que hauran de confeccionar i presentar l’impost sobre societats, malgrat que aquest pugui resultar negatiu.

Per fer-ho, caldrà que confeccionin una comptabilitat ajustada al que disposa el Pla General de Comptabilitat, el que els hi suposarà en la majoria dels casos el tenir que afrontar un cost addicional per a la realització d’aquests treballs.

La comptabilitat d’aquesta mena d’entitats haurà de recollir de manera detallada els diferents ingressos (els exempts i els que no), les despeses que suportin, inversions, així com els moviments bancaris i de tresoreria en general, per la qual cosa hauran d’acudir a l’ús de les normes comptables que trobaran en el Pla General de Comptabilitat, així com en els manaments fiscals.

andreu_aguilar

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.