QUINES CARACTERÍSTIQUES HA DE TENIR EL PERSONAL DE L’EMPRESA?

Hem de començar dient que les empreses valen el que val el seu equip de persones, per això hem de ser acurats i exigents si volem que la nostra empresa tingui una llarga vida de la qual obtindrà recursos la família, els socis i el personal que col·labora amb aquesta.

En l’actualitat estem veient com el mercat laboral cada vegada té una major automatització, està més digitalitzat i segons estudis realitzats, cada dia serà més freqüent trobar entorns laborals en els quals conviuen les persones i màquines tecnològiques

En les tendències de l’entorn laboral del futur, convé valorar les següents habilitats:

  1. Mentalitat de desenvolupament, tenir actitud de voler créixer i superar-se constantment és un valor molt important.
  2. Creativitat, és fonamental diferenciar-nos dels altres i permet que qualsevol projecte no quedi en l’oblit.
  3. Capacitat de concentració, hi ha possibles distraccions com les xarxes socials que posen a prova la capacitat de concentració i de gestió del temps dels empleats.
  4. Innovació, el poder comptar amb idees noves que suposin un avanç amb el ja establert, és un avantatge per a qualsevol equip de treball.
  5. Dots de comunicació, és important comptar amb una bona idea, però també ho és la capacitat de comunicar-ho de manera correcta i saber destacar els punts forts.
  6. Pensament crític, tenir la capacitat d’analitzar, entendre i avaluar les accions, fa que qualsevol persona continuï millorant i avançant en la seva carrera.
  7. Lideratge, sempre ha d’existir la figura del líder que porti a bon lloc qualsevol projecte o activitat.
  8. Intel·ligència emocional, els empleats amb do de gents, empatia i dots de comunicació, tenen més possibilitats d’èxit.

A Lladó Grup Consultor li oferim l’assessorament d’un equip de professionals especialitzats per identificar els seus interessos i necessitats.