Tractament Retribucions

CANVIS LEGALS I FISCALS EN LES RETRIBUCIONS DELS ADMINISTRADORS I DIRECTIUS D’EMPRESES

Una sentència del Tribunal Suprem ha establert que el sou dels consellers executius de les societats ha de constar en els estatuts i ser controlat per la junta de socis.

 

La retribució dels administradors ha d’estar necessàriament fixada en els estatuts socials de la companyia i amb detall cada concepte retributiu sigui una quantitat fixa, variable, i/o en espècie, etc., i a més en certs casos és obligatori que existeixi un contracte entre l’administrador i la societat, ja que de no existir, no podria cobrar la retribució i a més no seria despesa deduïble, i fins i tot podria reclamar o denunciar qualsevol accionista o soci en la societat.

Si els criteris i les normes han canviat, la situació mercantil, fiscal i de seguretat social dels Administradors, socis o directors aconsellem als nostres clients les modificacions oportunes per a quedar protegits davant la llei. Consultant als nostres assessors els següents passos:

• Modificar els estatuts socials
• Analitzar els conceptes retributius
Contracte mercantil regulant la relació entre societat i administrador
Enquadrament en la Seguretat Social

Des de Lladó Grup Consultor, li oferim a través del nostre equip de professionals consells pràctics, en matèria del tractament legal de les retribucions de socis, administradors i directius d’empreses.

Per a més informació visiti la nostra pàgina especifica sobre el tractament de retribucions i/o contacti amb nosaltres en https://www.lladogrup.com/contacte/

LLADÓ GRUP CONSULTOR