Avantatges fiscal cotxes electrics

AVANTATGES FISCALS DELS COTXES ELÈCTRICS

Amb l’adquisició de cotxes elèctrics vostè pot gaudir de menors costos fiscals i amb els menors consums futurs.

Si ha de renovar la seva flota de vehicles, consideri els avantatges fiscals que tenen els cotxes elèctrics, a més de les subvencions que s’estan concedint a la compra d’aquests vehicles.

Quins impostos es veuen reduïts?

  • Impost de Matriculació. En l’adquisició d’un cotxe elèctric o híbrid, obtindrà un estalvi en l’Impost de Matriculació (aquest impost és únic i se satisfà quan es matricula el vehicle).
  • Impost de Circulació. Cada any es paga l’Impost de Circulació i si es tracta d’un vehicle elèctric o híbrid els ajuntaments van fixar bonificacions de fins al 75% en la quota d’aquest impost.
  • Retribució en espècie. Si cedeix el vehicle per al seu ús per un empleat, s’ha d’imputar una retribució en espècie en el seu IRPF com a ingrés i en la seva base de cotització.

Doncs bé, si el vehicle es considera eficient energèticament com és el cas de ser elèctric o híbrid, el valor a imputar com a ingrés es podrà reduir fins a un 30% suposant un estalvi per al seu empleat i també per a la seva empresa, perquè l’ingrés a compte és inferior, si és que no el repercuteix a l’afectat.

A Lladó Grup Consultor li oferim l’assessorament d’un equip de professionals especialitzats per identificar els seus interessos i necessitats.

Josep Cid Dacosta

Soci-Economista