ayudas vehículos energías alternativas

AJUTS PER COMPRAR VEHICLES D’ENERGIES ALTERNATIVES

Si es planteja adquirir algun vehicle d’energies alternatives ha de saber que s’han aprovat ajuts per a la seva adquisició.

Aquests ajuts els poden obtenir les empreses que adquireixin aquests vehicles de qualsevol manera, com és directament o mitjançant Leasing o Renting.

Els vehicles han de ser nous d’energies alternatives i poden ser:

  • Turismes
  • Autocars
  • Furgonetes
  • Camions…

Com a requisit per algunes classes de vehicles com són els turismes, és obligatori donar de baixa altre vehicle de  més de deu anys d’antiguitat.

L’import de l’ajut dependrà del tipus del tipus de vehicle, com poden ser camions i autobusos “la quantia pot arribar a 15.000 euros per a la seva compra. Però a més, els fabricants o concessionaris han de fer un descompte addicional de 1.000 euros”.

Les comunitats autònomes són les encarregades de convocar i concedir aquests ajuts i les convocatòries han de fer-se pròximament. Convé estar atents, ja que el termini de sol·licitud contarà des d’aquesta convocatòria.

Si està interessat busqui informació sobre aquests ajuts a https://www.idae.es/ayudas-y-financiacion/para-movilidad-y-vehiculos/plan-moves-incentivos-la-movilidad-eficiente-y .

A  Lladó Grup Consultor  un equip d’assessors fiscals l’informaran de tots els punts que ha de tenir en compte per l’adquisició d’aquest tipus de vehicles.

Josep Cid Dacosta

Soci-Economista