Un estudio que ha elaborat el buscador immobiliari Nuroa.es que ha recopilat les 5 estades que es repeteixen i que són més habituals en aquest país.

Rip Deal: Els estafadors rastregen anuncis de venta d’habitatges i altres immobles i contacten amb agències o els particulars que els van posar i es presenten com a inversors amb molts diners per invertir. Es diu que el pagaments només es pot fer amb bitllets de 500 euros, i demanen canvi al venedor oferint-li un 20% de comissió. Això es fa en un lloc públic, així el venedor no pot comprovar si els billets de 500 són o no reals.

La princesa de Burkina Faso: un suposat membre de la reialesa de Burkina Faso, que no viu al seu país demana per comprar una casa a Espanya per estiuejar. Ella ofereix comprar la propietat sense veure-la i sense discutir el preu. Però demana al venedor que pagui la quantitat econòmica de les tases. El venedor mai més sabrà d’ella.

Els ocupes: Varies persones s’encarreguen d’ocupar la casa i després llogar-la a tercer, normalment a barris fora de Barcelona o de Madrid. A través de centres cívics o locutoris fan firmar contractes falsos de lloguer a immigrants.

Pagament per endavant: Es posen en contacte amb l’arrendador per llogar un habitatge en nom d’un familiar i es realitza una transferència. Amb l’excusa que l’operació tarda uns dies en reflectir-se, envien un justificant de pagament per una quantitat major i demanen que es torni la transferència. El pagament inicial mal arribarà.

Entrega de les claus per missatgeria: Son anuncis de ganxo amb preus molt baixos. S’ofereix enviar les claus i el contracte mitjançant empreses de missatgeria. Normalment s’envien claus que no obren l’habitatge.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.