Una empresa és un indret exposat a tot el públic: treballadors, clients, proveïdors… si això hi sumem que, en una xarxa wifi, a banda de l’ordinador hi tenim connectats el mòbil, la tauleta i altres gadgets electrònics ens n’adonarem que per segur que tinguem tot l’entorn codificat, la xarxa sense fils sempre serà un element vulnerable on hi haurem de parar atenció periòdicament per estalviar-nos ensurts…. L’institut Nacional de Ciberseguretat va emetre un comunicat a finals de 2017 en què alertava que el protocol de xifratge WPA2, el qual fan servir la majoria de routers, havia estat vulnerat per pirates informàtics i demanaven que els usuaris d’internet sense fil extremessin les precaucions.

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Internet Segura us exposem 5 consells per fer més segura la xarxa wifi de la vostra empresa o, fins i tot, de casa vostra:

  1. Canviar la contrasenya d’administració del routerque ve per defecte, que sol estar escrita a la part de sota de l’aparell. D’aquesta manera les claus per a accedir al router i per a accedir a la xarxa a través de wifi seran diferents. Recordar que la clau wifi ha de tenir més de 15 caràcters i el més recomanat seria construir-la encadenanat paraules amb números i signes de puntuació.
  2. Configurar la xarxa wifi perquè utilitzi seguretat. En la mesura possible es recomana la configuració del nou protocol WPA3(que estarà disponible a principis d’aquest any). Si no, el protocol més segur continua sent el WPA2-AES (o WPA2-CCMP).
  3. Deshabilitar el protocol WPS del router. Aquest protocol defineix els mecanismes pels quals els dispositius com els mòbils, les tauletes, etc. obtenen les credencials d’accés a la xarxa. Tot i que facilita la connexió a internet, el fet és que també fa més fàcil que un expert pugui accedir a la mateixa wifi que nosaltres. Tenint-lo desactivat es reforça la seguretat.
  4. Canviar la clau de la wifi periòdicament, almenys un cop l’any. Tot i que és recomanable que les contrasenyes es vagin canviant cada sis mesos, si es construeixen claus sòlides (com s’ha especificat anteriorment) el termini es pot ampliar a 12 mesos.
  5. Actualitzar el firmwaredel router i dels dispositius que es connecten a la xarxa. Els mòbils, els ordinadors, les tauletes, els televisors… tots disposen d’un sistema operatiu que ofereix versions més actualitzades de manera periòdica. Es recomana sempre fer servir l’actualització més nova de cada aparell per tal de reforçar-ne la seguretat.
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.