Reforma IRPF del treballador autònom

S’ha modificat la llei d’IRPF, que introdueix dos canvis en la determinació del rendiment net de les activitats empresarials o professionals en estimació directa, a l’autònom que desenvolupi la seva activitat en part en el seu habitatge habitual, que entrarà en vigor l’1 de gener de 2018 i són:

1.- Apareix una regla objectiva per la deducció de les despeses de subministraments (aigua, electricitat, gas, telefonia o internet). Sobre la part de la despesa que correspongui als metres quadrats de l’activitat en relació als totals de l’habitatge, s’aplica el percentatge del 30%.

Per exemple, si dediquem 30 metres a l’activitat d’un habitatge de 120 metres i la despesa de subministrament d’aigua són 150 euros, podrà deduir-se com a despesa 150E X 0,25 X 0,30 = 11,25€, o sigui 7,5%.

2.- Seran deduïbles les despeses de manutenció de l’autònom en el desenvolupament de l’activitat, amb els següents requisits:

– Que es produeixin en establiments de restauració i hosteleria.

– S’abonin utilitzant mitjans electrònics de pagament.

– Que no superin el límit de 26,67€/dia si la despesa es produeix en Espanya i 48,08€/dia a l’estranger. Seran de 53,34 y 91.,35 euros si es pernocta.

 

Consulti amb el seu assessor fiscal.
Josep-Cid Dacosta
Soci-Economista

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada